Sebastian Cavazza in Ajda Smrekar: Sanjski gledališki par

9. 9. 2018 | Vir: Story
Deli
Sebastian Cavazza in Ajda Smrekar: Sanjski gledališki par (foto: Primož Predalič)
Primož Predalič

Sebastian Cavazza in Ajda Smrekar veljata za enega izmed najlepših medijskih parov na sončni strani Alp. Igralec, ki je v svojem življenju strl že kar nekaj src, in igralka, ki s svojim privlačnim nasmeškom očara vsakogar. Sanjski par slovenskega medijskega prostora je blestel tudi na festivalu v Sarajevu, kjer sta si prislužila zavidanja vredne poglede balkanske filmske smetane.

Pisalo se je leto 2013, ko sta Sebastian in Ajda nastopila v predstavi Sto let skomin. On v vlogi postavnega in čednega Richarda, moškega srednjih let. Ona kot zapeljiva podeželanka, ki ga v hipu začara. Po nekaj trenutkih se ob kozarcu penečega se vina znajdeta na njegovi zofi. Je takrat preskočila iskrica, se še dandanes sprašujejo številni. Fotografi so ju ujeli šele tri leta zatem, ko sta se toplemu soncu predajala na terasi ene izmed znanih slovenskih restavracij ter mirno klepetala ob dobri hrani in pijači. Koš nežnih dotikov in poljubov je nakazal na to, da se med igralcema plete nekaj več kot le prijateljska vez. Za okolico jima je bilo vseeno, čeprav se močno trudita, da javnosti onemogočita pogled v intimnost svoje zveze in doma. Po govoricah se je njuna ljubezen resnično vnela leta 2016, čeprav naj bi se Sebastian za Ajdo zagrel že med ustvarjanjem predstave Sedem let skomin. Kemije na odru v času predstave ni bilo mogoče zanikati.

A Ajda se je spretno izogibala šarmantnemu igralcu, ki se ga je vse do takrat držal sloves ženskarja. Ni ji uspelo dolgo. Njuna velika ljubezen se zrcali tudi pri skupnih projektih, ki se jih lotita z največjim užitkom. Ob treh predstavah, v katerih sta zaigrala skupaj, je parček zaigral tudi v filmu Gajin svet, ki je na nedavnem Sarajevskem filmskem festivalu požel veliko pozornosti širše javnosti. Čeprav nerada razkrijeta drobce iz zasebnega življenja, pa jima to popolnoma le ne uspeva. Kljub natrpanim urnikom si uspeta utrgati čas le zase, ko se odklopita in posvetita le drug drugemu. Vrata njunega doma so za gledališke pogovore zaprta. "Dom je prostor, kamor gledališče ne vstopa. Vsaj ne tako, da bi bilo o tem vredno govoriti, lahko ga pa tudi imenujete poseben žanr," je o tem v nedavnem intervjuju spregovorila simpatična svetlolasa igralka. V novi sezoni Mestnega gledališča ljubljanskega naj sicer ne bi bilo predstav, v katerih bi se spet skupaj pojavila na odru, kljub temu pa ne dvomimo, da bo v prihodnosti spet priložnost, ko bosta nastopila drug ob drugem.

Prvič so ju ujeli med kosilom: V Ljubljani se je težko skriti

Paparaci so ju ujeli med kosilom v eni izmed priljubljenih ljubljanskih restavracij. Očividci so povedali, da sta delovala zaljubljeno, vendar so svoj sum o tem, da se med njima nekaj plete, potrdili šele nekaj dni pozneje, ko so ju ujeli v enem izmed ljubljanskih lokalov. V Ljubljani se je očitno res težko skriti pred fotoaparati.

Oče in sin: Najbolj šarmantna igralca

Sebastian Cavazza velja za enega izmed najbolj zaželenih moških na slovenski medijski sceni. Nič čudnega. Igralec, ki je na gledaliških odrih stopil ob bok očetu Borisu, je priljubljena stalnica slovenskih medijev, ki ga redno uvrščajo na sezname najbolj šarmantnih. To ne preseneča, saj tudi njegov oče velja za nadvse šarmantnega in očarljivega.

Sarajevski filmski festival: Že dve leti blestita na rdeči preprogi

Na letošnjem filmskem festivalu v Sarajevu je ob predvajanju mladinske romantične komedije Gajin svet blestela tudi slovenska ekipa s Sebastianom in Ajdo na čelu. Ona je bila v čudovitem belem hlačnem kostimu, svoj videz pa dopolnila s krajšo poletno pričesko. Sebastian je za to priložnost izbral temno modro moško obleko in belo srajco, videz pa dopolnil z ujemajočo se kravato. Na lanskem festivalu pa smo ujeli celo njun poljub!

Njuna prva skupna predstava: Sedem let skomin

Parček je skupaj prvič zaigral v predstavi Sedem let skomin na odru Mestnega gledališča ljubljanskega, pozneje sta skupaj zaigrala še v Vojni in miru ter zadnjič ob koncu minule sezone v Orlandu. Njun projekt lahko vidite tudi na filmskih platnih. Skupaj sta nastopila v filmu Gajin svet.

Besedilo: Andreja Korenčan // Fotografije: Goran Antley, Primož Predalič, Sašo Radej

Sensa

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Sensa19/2018

Naročite se na revijo Sensa:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 19/2018

Story 19/2018, od 30. 08. 2018