Sebastian Cavazza: Umaknil se je v samoto

Sebastianove slike 
ni več na 
veleplakatih.  (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Nova
29. 1. 2015

Kot da ni v življenju, polnem osebnih izgub, pretrpel dovolj (izgubil mamo, starejšega brata in še brata dvojčka, imel nič kaj srečno ljubezensko življenje), Sebastianu Cavazzi te dni tudi poklicno ni lahko: medtem ko se je med njegovimi kolegi in javnostjo širilo nestrpno pričakovanje gledališkega spektakla Iliada, ki je nastalo v koprodukciji MGL-ja, Drame in Cankarjevega doma, je on v bolečinah.

Ne le da okreva po kompliciranem zlomu noge, tudi psihično mu zagotovo ni lahko, saj se je moral posloviti od morebitne življenjske vloge.

V njegovi življenjski gledališki vlogi ga je nadomestil mladi igralec Jure Henigman, ki naj bi poškodbo na vaji za Iliado tudi povzročil. Sicer se ve, da je to zgolj nesrečno naključje, in v prizorih, kjer gre za borbo (sploh če so v igri krepki fantje, kot sta Sebastian in Jure), se lahko zgodi marsikaj. Nihče ni nikogar obsojal, da je bilo kaj storjeno nalašč, je pa ironično, da je ravno on prevzel vlogo Ahila, ki je bila namenjena Sebastianu.

Da je Sebastianu res težko in neprijetno v tej situaciji, pa priča tudi dejstvo, da se je umaknil v samoto, izolacijo od javnosti in ne nazadnje celo zamenjal telefonsko številko mobilnega telefona.

Priporočamo