Sebastian Cavazza v trilerju navdušuje Balkan!

Sebastian Cavazza v trilerju navdušuje Balkan! (foto: Planet TV) Planet TV
Vir: Story
29. 1. 2018

Triler Sence nad Balkanom, ki že navdušuje v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori ter v Makedoniji, je prve pozitivne kritike dobil tudi v Sloveniji, kjer ga ob nedeljah že lahko spremljamo na Planet TV.

A še pred tem se je v ljubljanskem SiTi Teatru zgodila težko pričakovana premiera, na kateri je bilo veliko znanih obrazov, vsi pa so bili prijetno presenečeni.

V zgodovinskem spektaklu ima poleg producenta in igralca Dragana Bjelogrlića, ki je za to priložnost s svojo ekipo obiskal Ljubljano, pomembno vlogo tudi Sebastian Cavazza, ki je takoj pritegnil pozornost srbskega občinstva, tamkajšnji mediji pa so ga razglasili za slovenskega Georgea Clooneyja. Glasbo za odmevno serijo pa je prispeval Magnifico. Dragan Bjelogrlić je sicer v Sloveniji znano ime, velik uspeh je med drugim dosegel s serijama Vratiće se rode in Montevideo. Prvi film Boško Buha je posnel kot deček leta 1978, od takrat pa je zaigral že v več kot 40 filmih, 20 televizijskih serijah in v več kot 10 gledaliških predstavah.

Glavna lika v Sencah nad Balkanom sta detektiva, ki raziskujeta umore. Inšpektor kriminalne policije Andra Tanasijević - Tane (Dragan Bjelogrlić) in njegov novi sodelavec, mladi forenzik Stanko Pletikosić (Andrija Kuzmanović), se v drugi polovici leta 1928 ves čas srečujeta z nepričakovanimi situacijami in preobrati. V Beogradu je napeto politično in družbeno vzdušje, v tem času pa se v mestu zgodi vrsta nepojasnjenih umorov. Drzna serija nam tako prinaša zgodbo iz napetega zgodovinskega obdobja, ki jo brezkompromisno stke okoli politike, korupcije, kriminala, drog, seksa in prevar.

Besedilo: Aleš Matko // Fotografije: Goran Antley, Planet TV

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story3/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 3/2018

Story 3/2018, od 18. 01. 2018