Sebastian in Boris Cavazza: Razlika je samo v letih

Sebastian in Boris Cavazza: Razlika je samo v letih (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
23. 7. 2016

Sebastian in Boris Cavazza. Oče in sin. Seksapil proti šarmu. Težko bi kdorkoli zgrešil novo oglasno kampanjo in težko bi našli nekoga, ki bi ob njej ostal ravnodušen. Revija Story se je tokrat potikala po zaodrju in preverila, ali se rivalstvo, ki ga začutimo v reklami, nadaljuje tudi takrat, ko kamere in studijske luči ugasnejo ...

Čeprav Sebastian in Boris tokrat nista sodelovala prvič, je izkušnja ob ustvarjanju oglasne kampanje prav tako razburljiva, kot bi bila sicer.

"Z Borisom vedno rad sodelujem, saj je izjemen igralec in ob tem vedno znova uživam. Neizmerno všeč mi je, da je najmanj, kar se lahko zgodi, to, da se vsaj enkrat na snemanju nasmejeva do solz," je o skupnem delu povedal Sebastian, Boris pa je njegovemu pripovedovanju le prikimal. In čeprav sta oba stara znanca tako gledaliških odrov kot tudi televizijskih zaslonov, sta nam priznala, da se na malem ekranu ne gledata rada. "Televizije že 20 let ne gledam. Oziroma na njej spremljam samo nogometne tekme na ekranu v kakšnem baru ali v klubu našega gledališča," je priznal Sebastijan, ki je razkril, da se ob gledanju samega sebe počuti, kot da bi se gledal v predimenzionalnem ogledalu. In kot smo namignili že v uvodu, sta si Sebastian in Boris v veliko pogledih precej podobna, kar priznavata tudi sama. "Podobnosti so razlog, da med nama skoraj ni več razlike v vseh odtenkih sive," se je na ta račun pošalil Sebastian, medtem ko nam je Boris razkril, da sta si s sinom podobna tudi v tem, da sta oba gurmana. "Slednje se to pri meni tudi pozna. Sicer razliko vidim samo v letih. Sva si pa po mojem najbolj podobna po barvi glasu, generacijsko pa sva si različna v marsičem," je povedal Boris. "Poleg tega sva oba hodila na AGRFT, nekaj časa sva kot cimra celo živela na istem naslovu," je očetove besede še dopolnil Sebastian, ki si z očetom rad privošči kakšno hladno pivo po dobro opravljenem delu.

V seriji reklam sta se Boris in Sebastian sicer pomerila v kovanju rim, s katerimi oba tudi sicer gojita tesno prijateljstvo. "Priznam, da sem rimati nehal že na poljanski gimnaziji. Me je pa ravno ta oglaševalska akcija spet pripravila do tega, da sem se s tem po dolgem času spet malo pozabaval," nam je povedal Sebastjan, medtem ko je Boris njen zvestejši prijatelj. "Redno prebiram poezijo ... Sicer je v vsakem človeku, ki se ukvarja z umetnostjo, nekaj pesnika. Večji izziv za interpretacijo med rimami in običajnim tekstom je prav gotovo slednji," pojasnjuje Boris, medtem ko je za Sebastijana oboje velik izziv. "Črke avtorja je treba nekako poosebiti, jih vzeti za svoje in jih na neki način plasirati čim bolj naravno in verjetno," je še dodal.

Napisala: Kaja Milanič
Fotografije: Sašo Radej