Sebastian iskreno o tem, zakaj se je umaknil iz medijev

Sebastian (foto: Tibor Golob) Tibor Golob
Vir: Story
13. 4. 2014

Trenutno najbolj iskan plesni pedagog, koreograf in učitelj zumbe Sebastian je s srcem predan plesni karieri. Kjerkoli se pojavi, je prepoznaven obraz, ki s seboj nosi uspešno ne samo glasbeno ime, pod katerim smo ga pred leti spoznali, ampak je njegovo ime visoko zapisano v plesnem svetu, kjer žanje velike uspehe.

Že nekaj časa o vas nič ne preberemo v medijih. Zakaj ste se umaknili?

Sem precej introvertirana, zasebna oseba, ki se rada drži zase. Vem, sodeč po moji javni podobi, ki je vesela, nasmejana, energična, je to morda komu presenečenje, a prav to je tisto, česar ljudje o meni ne vedo. Živim v svojem svetu, delam svoj posel in tako se počutim fantastično.

Vsa medijska pozornost, ki sem je bil deležen v 14-letni karieri, je zasebnemu Sebastianu godila le na skrajnem začetku poti, potem se je je precej hitro nasitil in zato popolnoma umaknil. Danes pa jo znam balansirati. Neznansko uživam v samoti, sam s sabo ali nekje na potovanjih daleč stran od estradnega sveta. To je moj svet, tako se dobro počutim. Takrat sem tudi zasebno vesel, nasmejan, sproščen.

Ne razumite me narobe ... ko sem na odru, neznansko uživam, a tega preklopa v zasebnost ne znam opisati. Izjemno se počutim, ko sem pred ljudmi, in potrebujem ta stik z njimi, s kamerami, z odrom in vem, da sem v tem dober. A se hkrati neverjetno rad vrnem v svoj svet, ko javnega 'oddelam', in živim tam svoje precej normalno življenje. Pa tudi se mi zdi, da je medij (ne samo slovenski, tudi tuji) postal precej površinski; še veliko bolj, kot je bil na začetku moje poti. In s tem se dokaj težko spopadam.

Veste, mediji ste me spremljali odraščati, ljudje bodo nekje zadaj v malih možganih imeli vedno tistega poskočnega, rahlo otroškega Sebastiana iz leta 2000, ki je v beli opravi skakal po ekranih in prepeval: "Hočem to nazaj!" A od tega je 14 let mojega odraščanja, zorenja in razvijanja v moškega, ki sem danes. Danes sem vse to, kar sem bil takrat, ter še veliko več. In morda prav zato danes z veseljem dam intervju, ki ima neko težo, ki predstavlja moje razmišljanje o kakšni tematiki, ki pač - vsaj po moji oceni - ljudem in ne nazadnje tudi meni nekaj da.

Intervju s Sebastianom lahko v celoti preberete v aktualni številki revije Story.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 16/2014

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 16/2014

Story Story 16/2014, od 09. 04. 2014

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri