Sebastian je poln načrtov za letošnji januar

6. 1. 2016

Za plesalca in koreografa Sebastiana je bil čas nedavno minulih praznikov tisti, ko najde svoj notranji mir in se prepusti družinski sreči. Glede na to, da je med letom zelo vpet v dogajanje v svoji plesni šoli in s plesnimi delavnicami doma kot v tujini, se ob koncu decembra le nekoliko umiri in pripravi nove načrte, s katerimi začne novo leto.

S ebastian v času božiča in novega leta najde mir in čas za družino.

"Največ mi pomeni, da lahko izklopim telefon in da mi ni treba hiteti s termina na termin. Da mi ni treba gledati na uro in imeti v glavi, kaj vse še moram postoriti, preden zaspim. Tako si pravzaprav predstavljam srečo," pojasni.

"Za sladkosneda, kakršen sem, je to seveda najlepše obdobje v letu. Sicer pa se mi zdi stresno predvsem iskanje daril za bližnje. Za obiske in druga srečanja vsako leto pripravim drobne pozornosti, s katerimi obdarujem; letos sem se odločil izdelovati domače milo in sem naredil pakete, s katerimi zdaj obdarujem znance. No, za bližnje bom vendarle moral malo po trgovinah, letos tudi za starše, ki sem jih običajno obdaril s potovanjem v katero od prestolnic. Žal se je letos mama odločila, da zaradi terorističnih napadov ne bi šla nikamor in bi raje šla na kakšno smučanje.

Spomini

Sebastian je precej časa razmišljal, kje bi preživel najdaljšo noč v letu.

"Prvi načrt za letos je bil Pariz, a ker tja potujem konec januarja, je potem padla odločitev, da novo leto preživim v snegu. Če si zadnji hip ne premislim, bom tako za novo leto v St. Antonu. Lani sem bil v Milanu. Nad mestom in njegovimi znamenitostmi sem bil sicer očaran, a samo praznovanje na 31. december je bilo precej porazno s kupom petard, da se nekako nisem počutil najbolj varno. Petard nisem nikoli maral, ker so me reklame proti metanju vedno uspešno prepričale, da morda to ni najbolj pametno početje, smo pa včasih spuščali kakšne rakete. Za petarde nisem, saj imam doma muca in vem, kako je živalim in ne nazadnje tudi ljudem, ko vsenaokoli poka. Ne vidim smisla pa še nevarno je. Rakete so vendarle lepše, predvsem pa bolj tihe in zato primernejše za tak praznik kot pokanje, ki je podobno bojnemu polju. No, kljub temu bi ljudje po moje lahko ta denar namesto za teh nekaj minut treskanja namenili čemu smiselnemu. Sem si pa obisk Milana najbolj zapomnil po tem, da sem videl fresko Zadnja večerja v živo na lastne oči, kar sem si vedno želel," doda.

"Nepozabno je bilo praznovanje novega tisočletja, okoli katerega je bilo toliko pompa. Takrat so vsi delali načrte že mesece prej, kje bodo ta veliki dan doživeli, ker je menda bil tako prelomen. Jaz pa sem bil doma, sam in bilo je mega! Drugi nenavaden dogodek je ta, da sem pred leti silvestroval pri prijateljih v Ljubljani in del večera je bil namenjen tudi wiiju, ki je bil takrat zelo priljubljen. No, potem sem tako 'padel noter', da sem med igro pomotoma zadel kozarec, ki je poletel naravnost v televizor in ga pokončal, s tem pa tudi tisto pravo sproščeno novoletno vzdušje. Spominjam se tudi novega leta pred kakimi 15 leti, ko sem se za cele tri dni zaprl v hišo in imel od 30. dvanajstega do 2. januarja ob keksih Domačica filmske maratone in maratone TV-serij. To bi z veseljem še kdaj ponovil."

Novo leto

Novo leto je bilo za Sebastiana polno priprav, saj bo že v januarju njegova plesna šola z vsemi plesalci pripravila čudovito plesno produkcijo.

"Uh, takoj po novem letu se bodo začele intenzivne priprave na polletno produkcijo moje plesne šole, ki bo v nedeljo, 24. januarja, ob 17.30 v hotelu Habakuk, za tem sledijo potovanje v Pariz, velik projekt za pustni torek v Avstriji in gostovanje v februarju na dveh plesnih kongresih v Salzburgu, kjer predavam; prvi marčevski konec tedna gostujem na Hrvaškem, drugi vikend v Leibnizu in Gradcu, tretji na Madžarskem ... Ob vsem tem poleg rednih tečejo še dodatni projekti v Sloveniji, recimo Chair Dance, ki ga vodiva z mojo svakinjo Danielo, in predavanja na temo prehrane z Alanom Kavčičem, ki je v nekaj mesecih shujšal za 20 kilogramov in bo z namenom pomagati ljudem svojo izkušnjo delil v triurni delavnici. Več o vsem na www.PlesnaSolaSebastian.com. Tudi leto 2016 bo torej pestro, o tem ni dvoma."

Značke: Sebastian

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri