Sebastian: Priložnosti išče tudi v tujini

Sebastian: Priložnosti išče tudi v tujini (foto: Nova Press) Nova Press
Vir: Nova
12. 12. 2014

Plesalec in plesni koreograf vedno znova poskrbi, da svoje oboževalce preseneti s kakšnim zanimivim podvigom. Po uspešno zaključeni lanski plesni produkciji in odlomku plesa iz filma Dirty Dancing je prejel številna vabila za nastope tudi v sosednji Avstriji. Nedavno pa se je kot model postavil pred fotografski objektiv Tiborja Goloba, s katerim sta posnela vrhunski editorial.

Sebastian je v Avstriji zelo iskan plesni pedagog, saj vodi številne delavnice, ki se jih udeležujejo nadobudni plesalci. "Z Moniko Schuchlenz, mojo sedanjo menedžerko za področje Avstrije, sem začel sodelovati pred tremi leti. Zgodilo se je čisto po naključju, ko sem jo povabil na svoj parti tukaj v Sloveniji in je videla, kako se to počne. To, kar je namreč ona prej poznala pod zumbo, v bistvu ni bila zumba. Kmalu je v Avstriji organizirala mojo prvo uro, na kateri se je takoj zbralo 70 ljudi, ki so bili nad vsem čisto impresionirani. Nato so sledila gostovanja najprej za manjše skupine, zdaj pa sem predavatelj na praktično vseh velikih avstrijskih plesnih, gibalnih in športnih kongresih in konvencijah, kjer se zbere tudi po 500 športnih pedagogov, trenerjev in inštruktorjev, ki se potem v iskanju novih idej udeležujejo vseh ponujenih delavnic."

ODLIČNI USPEHI

Prav tako pa je kot pedagog zelo uspešen tudi s svojimi plesalci. V lanski plesni sezoni so se tako udeležili številnih nastopov in poželi odlične rezultate na mednarodnih tekmovanjih. V Pragi so tako dosegli kar štiri zmage. "Te štiri zmage v različnih kategorijah so prišle popolnoma nepričakovano. To je bilo naše prvo mednarodno tekmovanje, ničesar nisem pričakoval in tudi plesalce sem pripravil na to, da ne pričakujejo ničesar, a se je vse obrnilo kot v najlepših sanjah. Veselje je bilo nepopisno in še danes se pogovarjamo o tem." Njegovi plesalci so potem dobili nov zagon in s skupinami se je udeležil mednarodnega plesnega tekmovanja v Sarajevu. "Sarajevo InterDance fest je fantastično. Med 1700 sodelujočimi smo osvojili 1. mesto po izboru občinstva, 2. mesto: Show Dance Small Gropus Adults, 4. mesto: Show Dance Small Gropus Juniors, 5. mesto: Show Dance Formation Adults in 7. mesto: Show Dance Formation Junirs. Pokal, ki smo ga osvojili v Sarajevu, že dela družbo lanskim pokalom, ki smo jih osvojili v Pragi."

PO NOVE IDEJE

Pred začetkom nove plesne sezone je plesalec in koreograf izkoristil nekaj prostih trenutkov za oddih. Tudi letos se je odločil, da bo počitnice preživel v Ameriki, ki ga vedno znova očara. S septembrom se je za Sebastiana znova začela plesna sezona, v kateri so se mu priključili številni plesalci. V Mariboru, kjer ima bazo, se širi na okoliška mesta in tudi čez mejo. "Naša plesna šola na Pobrežju je zaživela z vsemi tečaji. Ob vsem tem pa izvajamo delavnice z osnovnimi in s srednjimi šolami. V Avstriji plesno šolo vodimo po nekoliko drugačnem sistemu, kot ga poznamo doma. Tam namreč niso navajeni plesnih šol v obliki rednih tedenskih treningov, ampak v obliki gostovanj in plesnih delavnic na šolah, podjetjih," doda. "Vsako leto se nam pridružijo novi plesalci in vesel sem, da si vsa ta leta zaupamo in da skupaj rastemo!" Lanska sezona se je za Sebastiana zaključila s čudovito plesno produkcijo, ki jo je imel v hotelu Habakuk in v kateri je tudi sam nastopil v legendarni plesni točki iz filma Dirty Dancing.

V AMERIKO

Po produkciji in celoletnem plesnem izobraževanju pa si je privoščil zaslužene počitnice. Sebastian se je odpravil v Los Angeles, ki mu je bilo izhodišče za vse okoliške izlete. Vzel pa si je tudi nekaj časa za obisk prijateljev, ki živijo v velikem hollywoodskem mestu. "Amerika je res fascinantna in če začutiš njen ritem, te enostavno potegne vase," prizna. "Je pa zanimivo to, da kjer koli si, vedno srečaš kakšnega domačina. Zanimiva anekdota s popotovanja je bila ta, da smo se v družbi pogovarjali, kako je lepo biti daleč stran od Slovenije. Da je vse tako brezskrbno in neobremenjeno. No, ravno pri tem pogovoru pa se iz drugega konca oglasita fant in dekle ter rečeta: "O, Slovenci?" In mi v šoku, da se srečamo sredi Amerike, na drugem koncu sveta, po takšnem naključju ... Pri tem spoznaš, da čeprav smo majhni, smo veliki. In očitno nas ni tako malo." Plesalec si je v Los Angelesu ogledal znameniti Hollywood, se sprehajal po Santa Monici, užival v večernih zahodih na Long Islandu, odkrival narodni park Yosemite in Dolino smrti. Obiskal pa je tudi še znameniti igralniški svet Las Vegas.

"Na potovanju skozi Dolino smrti nimaš telefonskega signala, torej nobenega stika z zunanjim svetom. Da ne pomislim, če se ti kaj zgodi. Sprva zelo neprijeten občutek, a potem vidiš, da je pot kar prevozna in precej oblegana. Slej kot prej srečaš koga. In čeprav bi se zgodilo, da bi bil v stiski, te slej kot prej nekdo najde," še pove Sebastian. "Moja glavna postojanka v Hollywoodu je že tradicionalni Hollywood strip, kjer se za vsaj eno popoldne usedem v Starbucks coffe. Ne delam ničesar, le opazujem ljudi in kulture ... To je eden od tistih trenutkov, ki se jih najbolj veselim. Med bivanjem v Hollywoodu je bilo tam veliko Slovencev. Nekateri so bili začasno, drugi tam živijo. Med drugimi sem srečal Majo Malnar, Niko Kljun, Tiborja Goloba, Roka Goloba in Gordano Grandošek z možem Trentom. Izkoristili smo čas za druženje, le skupnega slikanje, ki smo ga imeli v načrtu, nismo mogli uresničiti, ker enostavno nismo našli prostega termina, da bi bili lahko prav vsi prisotni. Morda pa kdaj drugič," še doda Sebastian.

■ MIMA

Značke: Sebastian

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri