Sebastijan Cavazza: Plačal bo za napad na paparaca!

Vir: Story
24. 1. 2011

Zgodba, ko je igralec Sebastijan Cavazza sredi ljubljanskega mestnega središča obračunal s fotografom Janijem Božičem, je svoj epilog dobila tudi na sodišču.

Takrat še fotograf revij Story in Nova Jani Božič je imel v ponedeljek, 19. oktobra 2009, neprijetno srečanje z igralcem Sebastijanom Cavazzo. Igralec in fotograf sta se v konflikt zapletla sredi Prešernovega trga v Ljubljani (posnetek prepira si lahko ogledate TUKAJ).

“Vlekel me je po celi ulici, vpil, naj že zbrišem fotke. Vmes pa me je porival sem in tja. Iz moje desne roke mu je uspelo iztrgati telefon in vrgel ga je po tleh, da se je raztreščil, potem pa me je z nogo z vso silo brcnil še v prsni koš,” je dogajanje takrat opisal Božič.

Ker ga Cavazza nikakor ni želel izpustiti, je popustil in pred njim formatiral kartico, na kateri so bile tudi fotografije z dogodka. “Ko se je prepričal, da sem zbrisal fotografije, se je odstranil, se obrnil proti meni in mi zagrozil z besedami: ‘Pazi se!’”

Božič je proti Sebastijanu Cavazzi vložil zasebno tožbo, zastopal pa ga je odvetnik Franci Matoz. V civilni tožbi je zahteval odškodnino zaradi razžalitve dobrega imena in časti ter okrnitve osebnostnih pravic, za telesne bolečine in za strah.

Nova Story že v prodaji

Story