Sebastijan Cimirotič: “Komaj čakam, da nekaterim zaprem usta!”

Vir: Story
12. 3. 2010

Tri mesece po operaciji tetive se je nogometaš Sebastijan Cimirotič začel intenzivno pripravljati na vrnitev. Komaj že čaka, da se vrne na nogometno igrišče in vsem, ki dvomijo o njem, zapre usta.

Petintridesetletni Cime je prepričan, da se bo kmalu vrnil na igrišče: “Vem, da se bom nekoč moral posloviti od nogometa, ampak ne tako. Poškodba me ne bo vrgla iz tira. Imam že toliko izkušenj s poškodbami, da se bom zelo hitro vrnil. Že dva meseca intenzivno delam v fitnesu in čakam, da bom počasi začel teči. Ko pa enkrat začnem teči, sem iz najhujšega.”

Pred dvema mescema je začel trenirati zelo počasi, najprej enkrat na dan, nato je sledila terapija, ki je vključevala rahlo masiranje predela okoli gležnja. Zdaj pa vztrajno trenira že dvakrat na dan in ima vse več kondicije. Priznava tudi, da ga je strah in da ima vedno v mislih dan, ko se je poškodoval.

In kaj ga najbolj motivira? “Najbolj me motivira to, da nekateri ljudje pravijo, da ne bom nikoli več igral nogometa in da je z mano konec. Te govorice so najboljša motivacija in komaj že čakam, da pridem na teren in jim zaprem usta,” razlaga zagreto.

Nova Story že v prodaji

Story