Sebastjan Cimirotič je podpisal sanjsko pogodbo

Legendarni napadalec bo trener mlajših 
generacij. (foto: revija Nova) revija Nova
Vir: Nova
28. 9. 2014

Nogometna legenda Sebastjan Cimirotič je presenetil z novico, da se po končani profesionalni karieri, ki jo je zaključil v avstrijski ligi pri klubu iz Hermagorja, vrača v ljubljansko Olimpijo, svoj drugi dom, kakor rad opiše Zmajevo gnezdo, kjer je pustil svoj pečat.

Tokrat bo svoje znanje in izkušnje prenašal na mlajšo generacijo, o čemer je govoril že nekaj časa, tokrat pa bo svoje sanje uresničil točno tam, kjer je tudi sam doživel največje vrhunce svoje kariere.

"Delo z otroki je nekaj najlepšega, a obenem predstavlja tudi veliko odgovornost. Ko sem sam začenjal svojo nogometno pot, je bilo zelo pomembno, kdo mi bo predajal znanje in izkušnje. Menim, da bom v sodelovanju s strokovnjaki v mladinskem pogonu uspešno sodeloval in pripomogel k ustvarjanju lepih nogometnih zgodb.

Vsi, ki me dobro poznajo, vedo, da je Olimpija moja največja ljubezen. Sem izjemno počaščen in vesel vrnitve v klub, ki mi je tako veliko dal. Zato bi se ob tej priložnosti zahvalil športnemu direktorju (Miletu Ačimoviču, op. a.) in upravi kluba za izkazano zaupanje. Verjamem, da lahko v prihodnje Olimpijo dvignemo na še višjo raven," je za NK Olimpija izjavil Cime, ki se že veseli novih izzivov.