Sebastjan Cimirotić: Na robu depresije

Sebastjan Cimirotić (foto: Alesander Štokelj) Alesander Štokelj
Vir: Story
16. 5. 2014

Nogometna legenda Sebastjan Cimirotić še danes redko doživi dan, da ga na ulici ne bi prepoznali, vendar ga to ne moti. Kljub številnim komentarjem in šalam na svoj račun ostaja odprt za vse, ki si želijo njegove družbe. Veliko bolj ga iz tira spravijo poškodbe, zaradi katerih se je že skoraj zlomil.

"Ko ti poškodba ohromi nogo, je tako, kot bi te nekdo držal okrog vratu in ne bi mogel več dihati. Na srečo sem imel takrat v italijanskem klubu okoli sebe ljudi, ki so skrbeli za psihično stanje igralcev in so me nekako obdržali na meji, ker sem bil že resnično na robu depresije.

Nekateri športniki nimajo te sreče in se zlomijo pod pritiskom, ko ugotovijo, da je kariere konec. Če vse življenje počneš le eno stvar, se ti poruši svet, ko ti to stvar vzamejo za vedno. Počutiš se praznega in obupanega," pove Sebastjan, ki kljub temu, da je bil na robu, kariere ni končal.

"Prepričala me je obljuba kirurga, ki mi je že pred operacijo rekel, da bom še lahko igral. Seveda pa vse pusti svoje posledice, z vsakim dnevom sem starejši in samo čakam, ko me bo noga pustila na cedilu. Ko imaš nekaj tako rad, vztrajaš do konca, pa tudi če te potem to tepe po glavi. Že od nekdaj sem trmast, treniral sem še več kot prej, zaradi česar še danes vztrajam v nogometu."

O tem, kdaj namerava dokončno zapustiti igrišče in kakšne načrte ima za prihodnost, nam je zaupal v intervjuju, ki ga lahko preberete v akutalni številki revije Story.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 21/2014

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 21/2014

Story Story 21/2014, od 14. 05. 2014