Sebastjan Cimirotić - najprej trening, potem dekleta

31. 12. 2014

Nogometni zvezdnik Sebastjan Cimirotić bo staro leto zaključil v velikem slogu, saj je bil izbran za kapetana ekipe športnega spektakla All Star, ki je potekal 28. decembra v dvorani Stožice. Nasproti mu je stala ekipa Marka Miliča, Unionova tekma legend pa je bila vsekakor prava poslastica za vse nogometne in košarkarske navdušence.

"Doletela me je velika čast, saj so me izbrali za kapetana na tej tekmi, na kateri bom pokazal, da znam igrati košarko, ki sem jo v mlajših letih zelo veliko igral. V ekipo sem izbral velemojstre košarke, s katerimi bomo dali poudarek obrambi, s katero ne bomo imeli nobenih težav. Jaz bom veliko metal, ostali pa se bodo borili pod košem, a mislim, da ne bodo imeli preveč dela, saj smo bistveno višji kot tekmeci," je na tiskovni konferenci pred tekmo povedal Cime, ki je pod koši kot otrok preživel veliko časa.

"Pred vsakim nogometnim treningom smo metali tudi na koš, ulična košarka je bila moja prostočasna dejavnost, iz katere sem se veliko naučil tako o športu kot o življenju."

Izkušnje pa zdaj prenaša na mlajše generacije, ki svoje nogometne veščine pilijo v klubu Olimpija, v katerem je Sebastjan zaposlen kot trener ekip U14 in U15, za kateri pravi, da sta veliko bolj zreli, kot je bil on pri 15 letih. "Takrat so mi šle po glavi same neumnosti, mojim fantom pa se že na daleč vidi, da jim nogomet res veliko pomeni, kar se kaže tudi pri njihovi pridnosti in odrekanjih. No, res je, da jim včasih pozornost od žoge odvrne kakšno postavno dekle, ampak to je čisto normalno," se pošali Cime, ki varovancem večkrat postreže tudi s kakšnim ljubezenskim nasvetom. Teh mu zagotovo ne zmanjka, vsaj sodeč po tem, kako rade se v njegovi družbi sučejo mične gospodične.

"Moj nasvet je vedno enak, najprej trening, potem dekleta. Fantje se morajo pri teh letih osredotočiti na šolo in treninge, da jih nič ne zavede s poti do zastavljenih ciljev, za punce bo že prišel pravi čas."

Sebastjan tako zadnje tedne izkoristil vsak prost trenutek za metanje na koš. Si bo pa nogometna legenda v začetku prihodnjega leta vzela nekaj dopusta, saj ponovne treninge v Olimpiji začnejo šele 11. januarja.

"Na kakšen dopust najbrž ne bom šel, bom pa zagotovo veliko časa preživel s prijatelji, ki jih zadnje mesece zaradi službenih obveznosti kar malo zanemarjam," je ob priliki še povedal.

Ste spregledali našo fotogalerijo z dogodka? Kliknite na spletno povezavo Fotogalerija s tekme All Stars - ko nogometaši in košarkarji združijo moči!

Za Story Anja Kontrec, fotografije: Primož Predalič, Aleš Pavletič