Seksal je župan, mediji pa na križ pribijajo tožilko? To je možno le v Sloveniji!

Seksal je župan, mediji pa na križ pribijajo tožilko? To je možno le v Sloveniji! (foto: profimedia) profimedia
26. 9. 2017

Kako je mogoče, da je Zoran Jankovič - potem, ko je bila objavljena ovadba z vsemi datumi in podrobnostmi snidenj, ki so se končala s seksom - še vedno župan? In zakaj se zdi, kot da je to mogoče le v Sloveniji?

Odgovor je enostaven!

Ker se Slovenci delamo, kot da se ni nič zgodilo, mediji pa nam s svojim pristranskim in pretirano prizanesljivim poročanjem (mar zato, ker Slovenci še vedno verjamejo, da je moški pač 'car', če izkoristi priložnost za seks z mično mladenko in zatorej: kdo je ne bi?) pri tem držijo 'štango'?

»V tujini bi visokega političnega funkcionarja, kakršen je Janković, dobesedno raztrgali in bi se bil prisiljen pod pritiski javnosti umakniti s položaja,« je v intervjuju za aktualno revijo Jana povedal psiholog dr. Andrej Perko. »Pri nas pa se ne zgodi nič. In veste, kaj je pri tem najhuje? Da se pozornost ves čas usmerja drugam. Med drugim k tožilki. Nihče pa se ne ukvarja s tem, kaj je župan napravil. In ali je to v naši družbi sprejemljivo, dopustno.«

Naj na tem mestu spomnimo, da se je v Italiji po seksualnih škandalih razvpitega Berlusconija razpletlo precej drugače. Pod pritiski ljudstva je namreč moral Silvio leta 2011 oditi.

Pri nas pa?

Nič.

Pri vsej stvari je še posebno zanimivo tudi to, da ne šteje zgolj to, kaj so mediji o primeru zapisali, temveč tudi to, kaj so zamolčali.

"Vse to pa je mogoče samo zato, ker v naši družbi šteje le denar, nič drugega. In tisti, ki je na poziciji, je nedotakljiv. Seveda se pri tem vprašamo, kdo so ti ljudje na prestolu. Povečini gre za narcisoidne in motene osebe, ki so sicer zelo pametne in šarmantne, po drugi strani pa nadvse pokvarjene in brez etike in morale. Ja, grozno je živeti v takšni deželi, ki ni pravna, na kar že lep čas opozarja več slovenskih strokovnjakov. A če ni prava, potem tudi etike in morale ni. In začaran krog, zakaj je Janković še vedno župan, je sklenjen,« je bil za Jano med drugim še jasen Perko.

Jana