Seksi ambasadorke prisegajo na varnost!

Vir: Lea
7. 10. 2009

Čedalje več udeležencev v prometnih nesrečah je mladih neizkušenih voznikov in številke iz leta v leto rastejo. Da bi ozaveščale mlade in jih spodbujale pri varni vožnji, so se pod skupnim projektom povezale znane lepotice.

Nekdanja Miss Slovenije Tadeja Ternar, miss Hawaiian Tropic in miss Nove Tina Gaber, manekenka Nataša Dobelšek, pevka Alya ter novinarka in voditeljica Miša Margan so postale prve ambasadorke varne vožnje.

Na slovenskih cestah vsako leto umre preveč voznikov motornih vozil in drugih udeležencev. Prvotna naloga projekta je ozaveščanje ljudi o varni vožnji. Prav zaradi tega se je pojavila ideja o ambasadorjih varne vožnje.

‘’Javnost je premalo ozaveščena o posledicah, ki jih pustijo prometne nesreče. Ljudje se premalo zavedajo nevarnosti, ki prežijo na cestah,’’ je povedala Tadeja Ternar, nekdanja miss Slovenije.

‘’Prav s tem projektom želimo poudarjati pomen varne vožnje in ga podkrepiti z različnimi akcijami, s katerimi bi seznanjali javnost in ozaveščali vse udeležence v prometu. Še posebno si želimo spodbujati mlade voznike motornih vozil k preudarni vožnji in vključevanju v sfere cestnega prometa. Prva takšna akcija bo 23. oktobra v Prekmurju, kjer bomo v sodelovanju s podjetjem Španik, ki razpolaga s prometno-varnostnim centrom, mladim predstavili program varne vožnje, vključno s predavanji, predstavitvijo ambasadorjev varne vožnje in ogledom posledic prometne nesreče,« nam zaupa Tadeja.