Selena Gomez: Igranje je imela v krvi

Selena Gomez: Igranje je imela v krvi (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
14. 12. 2017

Selena Gomez je zagotovo ena izmed najbolj priljubljenih mladih pevk in igralk in številnim se zdi, da živi sanjsko življenje. A v resnici to ni povsem res ...

Selena Marie Gomez je zagotovo ena najbolj priljubljenih mladih pevk in igralk, ki pa kljub slavi ostaja z nogami trdno na tleh. Njena pot do vrha je bila namreč vse prej kot lahka. Selena, ki se je rodila julija leta 1992 v kraju Grand Prairie v Teksasu najstniški mami Amandi Cornett in očetu Ricardu Gomezu, je namreč odraščala v zelo skromnem okolju. Njena mlada starša sta se zaradi pomanjkanja denarja le s težavo prebijala iz meseca v mesec, kar je postalo še težje, ko sta se ločila. Seleno je to močno zaznamovalo in morda je tudi zato bila kot otrok bolj sramežljiva. Uteho je našla v igranju, ki ga je imela v krvi, saj je tudi njena mama dolga leta igrala v gledališču. Naraven talent in ljubkost pa sta zagotovo kriva za to, da je hitro dobila priložnost na malih zaslonih.

Leta 2002 je v vlogi Gianne zaigrala v seriji Barney in prijatelji, leta 2007 pa v vlogi pop zvezdnice Mikayle v seriji Hannah Montana. Med zvezde jo je izstrelila vloga Alex Russo v seriji Wizards of Waverly Place, ki je bila tudi večkrat nagrajena. Prav z njo se je začela Selenina glasbena kariera, saj je tematsko pesem zanjo Everything is Not What It Seems zapela prav ona. Ko jo je pod svoje okrilje vzela glasbena založba Hollywood Records, pa je dekle s svojo skupino Selena Gomez & The Scene začelo delati svoj prvi album Kiss & Tell (2009). Danes je Selena ena najbolj uspešnih mladih igralk in pevk, ki je zaigrala v več kot 20 filmih in več kot desetih serijah, v sodelovanju s skupino in samostojno pa je izdala kar pet studijskih albumov. Za svoje delo je prejela tudi številne nagrade, med drugim American Music Awards, MTV Video Music Award, People's Choice Award.

Zdravstvene težave uspešno premagala

Zdelo se je, da je Selena zdravo in energično dekle, a tako je bilo le na videz. Pevka in igralka je v začetku leta 2014 priznala, da so ji zdravniki leta 2012 diagnosticirali avtoimunsko bolezen lupus, ki ji je povzročala številne težave – od glavobolov in utrujenosti do bolečin v sklepih in še kaj. V njenem primeru naj bi bolezen bila kriva tudi za panične napade, tesnobo in depresijo, zaradi katerih je morala poiskati strokovno pomoč. Da bi se pozdravila, je pred leti morala celo na kemoterapijo, a tudi po tej je bolezen še ni izpustila iz svojih krempljev. Maja letos je bila namreč hospitalizirana, saj so ji začele odpovedovati ledvice. Da so te v slabem stanju, je sicer vedela že dalj časa, a da bo morala tako hitro ukrepati, si ni mislila. Na srečo ji je na pomoč priskočila njena dobra prijateljica Francia Raisa, ki ji je darovala ledvico. Selena pa je kljub manjšim zapletom po operaciji hitro okrevala in je danes zdrava, na operacijo pa jo bo vedno spominjala velika brazgotina na njenem trebuhu.

Besedilo: T. A. // Foto: Profimedia