“Sem Željkić in gledam Seks v mestu”

8. 5. 2015

Priljubljenega radijskega voditelja Željkića smo tokrat postavili v novo vlogo. Namesto za radijski mikrofon smo ga posedli pred Storyjev diktafon, ki je poleg šaljivih komentarjev zabeležil tudi njegove skrite ljubezni in nore navade, ki so, kot je povedal, presenetile tudi njegovo boljšo polovico Petro.

Story: Ste pojem šaljivosti. Je tako od vedno?

No, vedno sem bil za šalo. Nisem pa vedno vedel, da bi lahko zabaval ljudi. V bistvu sem šele pri svojih dvajsetih dojel, da znam nasmejati ljudi. Lahko pa vam povem, da sem od vedno zaspanec, ki lahko spi in spi in spi ... Ker sem že kot dojenček neprestano spal, me je mama morala vsake toliko dregniti, da se je prepričala, da sem še živ. In od vedno sem ljubitelj sladkarij. Ni sladkarije, ki bi ostala cela, ko jo enkrat zagledam. Pred kratkim mi je sodelavka zagrozila, da me bo 'skalpirala', če vzamem slaščico z njene mize. Seveda sem jo vzel. (smeh).

Story: Je bil humor del vaše 'obrambe' med 'zlobnimi' osnovnošolskimi časi?

Ne bi rekel. Ker osnovnošolski časi niso bili zlobni. Bili so izjemni. Odraščal sem v čudovitem kraju Branik pri Novi Gorici, užival s super sošolci, paral živce učiteljem in seveda spal ter jedel sladkarije. (smeh)

Story: Kaj pa doma? Ali tudi radi na humoren način pokomentirate aktualne prigode?

Doma se neprestano šalimo. Mislim, da nam je to v krvi in da sem ta humoristični gen dobil od mame, ki je 'faca 100 na uro' in mi na dnevni ravni daje veliko materiala za hece. V svojem debitantskem stand-up nastopu sem na primer govoril le o njej in ljudje so se smejali. V bistvu so se na nastopu smejali vsi razen moje mame. (smeh)

Story: Vas je humor že kdaj spravil v težave?

Za zdaj še ne. Imam pa včasih občutek, da bodo enkrat v studio Radia Center med snemanjem, ko se kot nori Balkanec Željudin hecam z ljudmi, vdrli specialci in me odpeljali. Sem pa kot Željudin med snemanjem skritih mikrofonov dobil nekaj groženj. Ko sem recimo enkrat nekemu gospodu po telefonu predlagal, da bi v planiškem vikendu spal v avtomobilu na njegovem dvorišču, mi je dejal, da bo pela sekira, če pridem. No, to je dišalo po težavah.

Story: Kaj pa v zasebnem življenju? Je kakšno dekle vaše besede kdaj vzelo preresno?

Ne, dekletom sem bil vedno zabaven. Razen takrat, ko nisem. (smeh) Je pa zabavneje postalo, ko so se mi punce začele smejati še v postelji. To pa je lokacija, v kateri ne veš, ali je bolje, da gre puncam na jok ali na smeh. Mi je pa včasih uspelo doseči tudi solze sreče. (smeh)

Story: Glede na vašo pojavo se zdi, da je nasmeh neprestano na vašem obrazu ... Kaj pa vas najbolj gane?

Ganejo me spomini na otroštvo, ganejo me žalostne zgodbe, predvsem pa me ganejo trenutki sreče, ki jih lahko ljudem pričaram. Pred kratkim me je na primer na Facebooku kontaktirala neka punca in prosila, da pokličem njeno prijateljico in ji voščim vse najboljše za rojstni dan. Poklical sem jo in slavljenka je bila vsa iz sebe. Ker sem nekomu na tako enostaven način polepšal rojstni dan, so se mi orosile oči. Domov sem se vrnil ves objokan in razlagal, da sem le voščil nekomu za rojstni dan. Še zdaj mi ne verjamejo. (smeh)

Story: Priznavate, da niste ravno ljubitelj zdrave prehrane. Kakšna travma iz otroštva?

Hm ... Edina travma iz otroštva so bile 'mahune' (kuhan stročji fižol). Te so mi bile ogabne. Enkrat sem po njih celo bruhal. Sicer pa še danes, morda tudi zaradi tega, ne maram kuhane zelenjave. Sicer pa vse drugo večinoma pojem. Bom pa vaš prijatelj za vedno, če me povabite na pico in sladoled. Lahko bi živel le od tega. Saj v bistvu so obdobja, ko res živim le od tega ... (smeh)

Story: Kaj pa najpogosteje nastane v vaši kuhinji?

Nered. Tega znam pripraviti na tisoč in en način. (smeh) Sicer pa kuham zelo malo. Še največ sem si v zadnjem času zaradi hujšanja pripravljal jajca s piščančjimi prsmi. Ta so bila vrhunska. Mislim, da bi z njimi navdušil ocenjevalce v MasterChefu. Če ne drugega, bi pred njimi imela jajca. (smeh)

Story: Ostane kdaj kaj še za kakšnega gosta?

Ne. Če pride gost, grem v trgovino tik pred njegovim prihodom in kupim tisto, za kar mislim, da bi mu lahko ponudil. Ko gost gre, pa ostanke takoj pojem. Žal je tako, da v hladilniku nimam ničesar. Oziroma so v njem le stvari, ki mi niso všeč. S tem se je sprijaznila tudi punca Petra in ve, da če bo v hladilniku pustila nekaj, kar mi je všeč, te stvari ne bo videla več. (smeh)

Story: Sicer pravite, da obožujete TV-nanizanke. Katera se najpogosteje predvaja pri vas?

V svojih dvajsetih sem neprestano gledal serijo Prijatelji. Vseh deset sezon sem zagotovo pogledal 50-krat. Večino nadaljevanj tako znam na pamet. Ko sem ta 'talent' pokazal svoji punci, me je skoraj zapustila. (smeh) V tridesetih pa sem gledal največ Raymonda imajo vsi radi in Seks v mestu. Da, priznam ... Sem Željkić in gledam Seks v mestu. (smeh)

Story: Pravite, da ob njih pogosto zaspite. Glede na to, da na delo verjetno prihajate že zelo zgodaj, kdaj vas zvečer 'pobere'?

Glede spanja imam deljen urnik. Najprej spim od polnoči do štirih zjutraj. Potem pa še od enajstih dopoldne do treh popoldne. Vmes pa živim in delam. Punca me sili, da bi spal v enem kosu, vendar res ne morem iti spat ob osmih zvečer.

Story: S kakšno slovensko ali tujo estradnico pa bi si najraje delili posteljo?

Zagotovo bi si z Madonno in Beyonce delil njun bančni račun. Postelje pa ne dam! (smeh) Glede domačih estradnic ... Hm, zdi se mi, da jih je že zmanjkalo. (smeh)

Story: Se vam zdi, da poklic v medijskem svetu privlači ženske? Kakšne izkušnje?

Vem, da medijski svet privlači čudake. In 'fuknjenih' nas je v njem, kolikor hočete! (smeh)

Zeljkic

Napisala Kaja Milanič, fotografije Story press

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri