Senida: "On je moja skala!"

24. 6. 2015

Pevka Senida je ena izmed tistih oseb, ki jih preprosto vzljubiš ob prvem nasmehu, stisku roke ali pogledu. Njena prezenca je močna in na trenutek deluje neobvladljiva, po kratkem pogovoru pa ugotoviš, da je pravzaprav izredno odprta in je pripravljena v svoj svet sprejeti vse. Tako se je v vsej svoji iskreni naravi izkazala tudi kot odlična sogovornica, ki je odprto spregovorila o svojem lepotnem popravku in dolgoletni ljubezni s producentom Kacafuro.

Story: Vaš album je bil eden izmed najbolj pričakovanih leta. Kako ste zadovoljni s prodajo in kako veseli ste, da je ustvarjalno obdobje za Muff končno zapisano tudi v tej obliki?

S celotnim projektom in s tem, kako je vse skupaj videti, smo zelo zadovoljni. Pesem Nov dan je bila druga najbolj predvajana slovenska skladba na radijskih postajah v letu 2014. Zaradi spleta okoliščin je žal kar nekaj časa trajalo, da smo le izdali prvenec, a smo zelo ponosni na ta album, saj predstavlja začetek naše glasbene poti. Se pa že močno veselimo druge plate. (smeh)

Story: V kakšnem obdobju ste s skupino Muff trenutno in kaj se kuha v vaši glasbeni kuhinji?

Trenutno se ukvarjamo s fotografijami, no, vsaj jaz se. (smeh) Pravkar smo izdali še zadnji singel Aha z našega prvenca, posvečamo pa se tudi novemu materialu za drugo ploščo, katere izid napovedujemo za pomlad 2016. Pripravljamo se tudi na modni projekt Nine Šušnjara, s katero smo sodelovali že v preteklosti, tokrat pa bomo imeli kar veliko vlogo pri njenem projektu. Za zdaj je to vse, kar lahko razkrijem, boste pa kmalu, v naslednjih mesecih, videli oziroma slišali, za kaj gre. Je pa vizualizacija zelo pomembna v našem poslu in tako smo se zmenili s Tiborjem Golobom, ki je naredil krasne fotografije. Slikali smo v Štanjelu, kjer smo našli ogromno lepih lokacij, malih kotičkov in ustvarili nekaj zelo lepega.

Story: S Kacafuro ste že nekaj let par tudi zasebno. Kako deluje ta sinergija, ko govorimo o ustvarjalnosti?

Deluje in ne deluje, tako kot je tudi v zasebnem življenju, in verjamem, da je tako tudi pri drugih, saj ne more biti vse popolno. Je pa potem, ko je lepo, vse toliko slajše.

Story: Kako pa se dopolnjujeta zasebno?

Veliko časa preživiva skupaj, he's my rock (on je moja skala, op. a.). Imava podoben pogled na življenje, rada sva skupaj, skupaj se zabavava, delava ... Kaj je lahko še lepšega?

Story: Kako se je vajina ljubezen pravzaprav začela, kdaj je preskočila iskrica?

Takrat, ko se začneš s človekom družiti vsak dan, ko spoznaš, da te vse, kar naredi, spravi v smeh, da ti daje občutek varnosti, občutek, da lahko samo tej osebi zaupaš določene stvari ... se zgodi čarovnija. Če sta si pa še podobna, se lahko to zgodi zelo hitro. V bistvu ne dojameš, da se je vse skupaj že zdavnaj začelo, le da tega še ne veš, ker glava zelo težko dohaja srce. Srce vedno vodi 1 : 0, tako da je moj odgovor 'ne vem'! (smeh)

Story: Predvidevamo, da sta večino časa skupaj. Kako ločujeta zasebno življenje od delovnega, profesionalnega?

Mislim, da sta se najini življenji tako prepletli, da bi bilo zelo čudno, če bi to dvoje ločevala. Misliš, da boš lahko, ampak ne gre. Če poči v studiu, potem tudi zasebno ne komunicirava, dokler se stvari ne umirijo. (smeh) Ženske, ženske ... Mogoče znajo fantje to bolj razlikovati, jaz pa priznam, da ne znam.

Story: Pa kdaj kakšna delovna nesoglasja razrešujeta tudi, ko sta doma, ali znata popolnoma odklopiti? Jih tako tudi razrešita?

Vedno. Pri nama je muzika doma, tako kot v studiu. Osebne stvari vedno prineseva v studio in prav tako 'delo' domov. (smeh) A - kot sem že omenila - mogoče sem samo jaz takšna in mora Kacafura to trpeti, ampak se fant ne pritožuje.

Story: Sta povsem drugačna v delovnem okolju kot doma?

Za naju je delovno okolje, kamorkoli greva, tako da ostajava ves čas ista.

Story: Letos sta skupaj odpotovala v Ameriko, natančneje v Los Angeles, kamor se (vsaj ena polovica) rada vrača. Kaj vse sta počela med enomesečnim oddihom? Je bilo zgolj poslovno ali sta veliko uživala?

Ne bi rekla poslovno, veliko bolj sva bila na 'off', se družila in bivala pri uveljavljeni ameriški piski besedil Priscilli Renea in njenem fantu. Bila sta zelo gostoljubna, prav tako njuni prijatelji in znanci. Nekako sva se kar udomačila. Zame je bil to prvi obisk L. A.-ja, za Kacafuro drugi in upava na še kakšnega. Preživela sva nekaj lepih trenutkov v studiu, na košarkarski tekmi, koncertu glasbenika The Game, glasbeni konvenciji NAMM ... Srečala sva se tudi z nekaj Slovenci, med drugim na kratko z Anžetom Škrubetom.

Story: Kako se vam na splošno zdi življenje v Ameriki? Bi živeli v Los Angelesu?

Predstavljam si ga za en mesec. Težko ocenim, lažje bom odgovorila po drugem obisku. Ampak mislim, da srce vedno vleče tja, kjer je doma duša.

Story: S kom vse sodelujeta tam in ali imate v mislih kakšne projekte tudi čez lužo?

Za zdaj je še težko govoriti o kakršnihkoli projektih. Sodelujeva z že omenjeno Priscillo, artistom Azadom in tamkajšnjimi producenti.

Story: Ste imeli občutek, da so tamkajšnji ljudje obsedeni s slavo in ne nazadnje svojim videzom? Kako ste jih dojemali?

Mislim, da se veliko bolj kot pri nas posvečajo temu, kaj dajo nase in vase - tudi dobesedno. (smeh) Veliko bolj tudi živijo to, kar delajo, in za to, kar delajo. Kaj pa vem, mi smo tukaj v mali Sloveniji in si tega tudi predstavljati ne moremo, kako bi bilo, če bi bilo drugače, zato imamo Ameriko, ki nam omogoči, da to okusimo in se potem odločimo, ali nam to sploh ustreza. Recimo, meni je tri mesece na leto tega dovolj. (smeh)

Story: So lepotni popravki sploh še tabu?

Mislim, da lepotni popravki niso nikjer več tabu oziroma mogoče samo še za ozkoglede ljudi, ki vidijo malo drugače od ostalih, ki so bolj odprti. Zakaj si ne bi smeli popraviti nečesa, kar nas moti? Kdo nam lahko oporeka? Je to mogoče njegov obraz, telo ... ali moje? Vsak zase, pa bo veliko lepše.

Story: Glede na to, da postajajo nekaj povsem vsakdanjega, bi se sami odločili za kakšen lepotni popravek?

Sem se že, pa kaj? (smeh) Obožujem svoje lepše oblikovane ustnice, ki se jim počasi izteka rok.

Story: Torej ni permanentno, kajne?

Dovolj dolgo, da vidiš, ali si si všeč ali ne, ali želiš ponoviti ali ne. Če se v teh šestih do osmih, tudi do 12 mesecih, ne moreš navaditi, tega ne ponoviš in je vse tako, kot je bilo pred tem.

Story: Je pritisk po lepem in mladostnem videzu še toliko večji, odkar se pojavljate v medijih?

Mislim, da je človek tisti, ki izvaja pritisk nad sabo. Nekateri so s tem zelo obremenjeni, nekateri manj, nekateri pa sploh ne. Jaz se s tem nikoli nisem obremenjevala, nekako mi je že od otroštva logično, da moramo biti vsi ljudje lepo urejeni, to sem videla tudi pri mami, ko se je vsak dan lepo naličila in lepo oblekla, tudi če je šla samo v trgovino v soboto.

Story: Za kakšen poseg se ne bi nikoli odločili in ali menite, da se boste z leti odločili še za kakšnega?

Ne vem, bomo videli, kaj bodo leta prinesla.

Story: Kaj je vaša največja negotovost pri videzu?

Odkar sem vstopila v 30 leta, se sploh ne vznemirjam več oziroma ne vem, ali sem se kdaj 'sekirala' zaradi česarkoli, je pa tudi zelo odvisno od dneva, včasih me tudi ena 'štrleča' trepalnica zmoti, so pa dnevi, ko se ne moreš načuditi, kako dobro si videti. (smeh) Želim le obdržati zdravo pamet in zdravje, drugo bomo pa že kupili, če bo treba. (smeh)

Napisala Manja Plešnar u Fotografije Tibor Golob, Goran Antley, Sašo Radej

Pričeska Kristijan Skamljič

Ličenje Jasna Zulić u Oblačila Manja & Sandra Mom, Vlasta Wagner Gruden  u Nakit Ana Žvorc u Cvetje Cvetličarna Iztok Harb

Značke: Senidah