Senidah: Zgleduje se po zvezdnicah

Senidah: Zgleduje se  po zvezdnicah (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
3. 1. 2013

V tem času večina izmed nas naredi novoletne zaobljube. Ena izmed najpogostejših za ženske je tudi ta, da se bomo odvečnih kilogramov, ki so se nabrali med letom, s trdim delom v fitnesu povsem znebile. No, do takrat imamo druge še nekaj časa, Senidah pa se že mudi. Pevka skupine Muff se je namreč začela potiti z osebnim trenerjem in rezultati se že poznajo.

"Moj cilj je, da si do marca preoblikujem telo, saj bomo do takrat s skupino Muff že izdali zgoščenko. Seveda sem se za to potezo odločila, ker bi rada bila dobro videti na fotografijah, ki bodo krasile prvi album," prizna pevka, ki se je tokrat prvič odločila, da bo rezultate dosegla s pomočjo osebnega trenerja, nekdanjega košarkarja Davorja Sattlerja.

"Z Davorjem se odlično razumeva, takoj mi je bil všeč. Potrebujem spodbudo, saj včasih rada potarnam, da česa ne zmorem, on pa je tisti, ki me motivira, da zadevo na koncu vendarle naredim tako, kot se spodobi."

Senidah je lepo in ženstveno postavo podedovala po mami, a tej ni najbolj všeč, če njena hči izgubi preveč kilogramov. "Obline imam po mami in res se mi zdijo lepe, ker menim, da jih ženska preprosto mora imeti. Če jih nima, potem ni ženska, ampak punčka. Obline morajo biti seveda na pravem mestu in vsekakor vsaj malo učvrščene," doda pevka, ki pravi, da njena teža nenehno niha in se z nekaj odvečnimi kilogrami spopada že vse življenje.

"Moja teža nenehno niha in nikoli ni idealno, vedno je kje preveč in vedno si rečem, da bi lahko bilo kilogramov malo manj. Kile pa kar nihajo in mi delajo manjše preglavice. Včasih se s tem obremenjujem, včasih pa sploh ne. A odkar sem v glasbenem poslu, vem, da se moram ukvarjati tudi s tem, da bi bila čim bolje videti. Tako pač je."

Ko se zgodi, da ne more več obleči ničesar, kar ima v omari, se zave, da je šla v skrajnost, in takrat je malo jezna nase, saj potem več zapravi za nove obleke. Popolnoma neobremenjeno v smehu doda: "Pa saj gre! Če ne, daš spodaj žabice, da te malo stisnejo, pa je."

Ker je ljubiteljica mode in vsega lepega, izjemno rada hodi po nakupih, njen najljubši čas za to je poletje, ko je v trgovinah z oblekami skoraj vsak drug dan. "Poleti se velikokrat vprašam, kaj bi nosila naslednji dan, in kupovanje mi je, kot bi šla v omaro doma, in se vprašala: Kaj bom pa jutri oblekla? Kupujem stvari, ki jih lahko vedno nosim, kile gor ali dol."

Senidah je ljubiteljica oblačil, ki poudarijo ženstveno postavo in linije, saj le tako pridejo do izraza prave obline. Seveda se zaveda, da brez truda preprosto ne gre, zato se je že odpovedala nekaterim pregreham in razmišlja, kako bi izboljšala prehranjevalne navade.

"Nisem pridna, ne jem petkrat na dan, navadno samo enkrat do dvakrat, ker nimam časa ali pa preprosto pozabim jesti. Če pridem domov sredi noči, grem spat in se naslednji dan zbudim zelo pozno, včasih celo ob dveh ali treh. Prvo uro mi ne paše nič in potem pozabim, da moram jesti. Prideta večer in čas za nastope, po tem pa se s skupino lačni odpravimo domov sredi noči. Takrat navadno jemo tam, kjer je odprto. Največkrat hitro prehrano ali burek."

Z Davorjevo pomočjo bo spremenila tudi prehranjevanje, saj ji bo sestavil meni, namenjen samo njej. Iskreno mu je povedala, da se nekaterim stvarem ne more odreči. Največja pregreha ostaja sladko, sploh nutela, ki je pevkina največja razvada in ljubezen: "Takoj se odpovem vsemu slanemu, če mi pustite sladko. Nenehno mi pada sladkor. Trenerju to govorim vsak dan in rekel mi je, da nutele ne bova odstranila z jedilnika, ker ve, kako zelo jo imam rada, le privoščiti si jo moram redkeje in v zmernih količinah. Malo potuhe mi daje, a se hkrati dobro zaveda, da ne sme odvzeti vsega, v čemer nekdo uživa."

Senidah se je v kratkem času poučila o različnih vrstah sadja in zelenjave in za nekatere, na svoje veliko presenečenje, še nikoli ni slišala. Vsekakor je bolj mesni človek, od zelenjave pa ima rada vse, kar je surovo, in ne kuhano. Sicer pa ni preveč navdušena nad dietami in se zanje tudi ne odloča velikokrat. V preteklosti se je lotila 14-dnevne diete in jedla le jajca ter kuhano zelenjavo, kar najbolj sovraži. Ker je precej vztrajna in trmasto odločena, da ji bo vse uspelo, je strogi dieti uspešno sledila in na koncu izgubila pet kilogramov, s čimer se je zadovoljila.

Njen fant, prav tako član zasedbe Muff, Anže Kacafura - Cazzafura še nikoli ni komentiral njenih oblin, saj Senidah pravi, da si tega preprosto ne upa. "Nikoli ne reče ničesar, ker se s tem morda malce obremenjuje tudi sam. Tudi jaz mu nikoli ne rečem ničesar, če pa že, je to potem vedno v smislu, da se morava oba počasi posvetiti temu."

Simpatična pevka se navdušuje tudi nad športnimi postavami. V velik navdih sta ji dekleti iz Kalifornije, ki sta svet obnoreli s svojimi učinkovitimi vadbenimi videi, naslovljenimi Tone it up. Ko ju je videla prvič, je bila tako navdušena nad eno izmed vaj za roke, da je doma pograbila prvo stvar, ki jo je našla v hladilniku. "Glede na to, da doma nisem imela uteži, je bila edina primerna stvar mleko. Pograbila sem dva litra in začela izvajati vaje," prizna v smehu.

Zdaj s pomočjo trenerja izvaja vadbeni sistem, ki mu pravijo "feel good", saj temelji na dobrem počutju, delu z lastno težo in občasnimi pripomočki v obliki železnih ročk, poimenovanih kettlebell. "Ne gre za klasičen fitnes, kjer moraš za vsak del telesa zamenjati napravo. Ko delam na primer vaje za roke, jih izvajam stoje in tako mi hkrati dela celotno telo."

Napisala Manja Plešnar

Nova Story že v prodaji

Story