Senka Halebić in Uroš Umek: Ljubezenska pravljica podjetnice in didžeja

“Ljubezen mi predstavlja veliko več kot le vez med partnerjema, je nekaj, kar v meni vzbudi tople in lepe občutke ob misli na določeno osebo.” (foto: osebni arhiv, Marko Delbello Ocepek, Sašo Radej, Primož Predalič) osebni arhiv, Marko Delbello Ocepek, Sašo Radej, Primož Predalič
Vir: Story
10. 11. 2016

Uspešna podjetnica in naš najboljši didžej s svetovnim slovesom, znan tudi pod vzdevkom 'Fotr' elektronske scene. Dolgoletno prijateljstvo, ki je zraslo v pravo, pristno ljubezen. Senka Halebić in Uroš Umek živita ljubezensko pravljico in trenutno veljata za enega od najlepših parov na slovenski estradni sceni. Del pravljice sta delila samo za bralce naše revije.

Story: Kaj trenutno počnete? Kje smo vas ujeli?

Neverjetno, ampak sva celo v Ljubljani, kjer zaradi službenih obveznosti oba preživiva najmanj časa. Seveda je Ljubljana le kratek postanek.

Story: Že prej ste veliko potovali, zdaj pa partnerja spremljate tudi na številnih nastopih po svetu. Kakšen je občutek stati nad množico, ki vzklika 'Umek, Umek'?

Res je, oba sva veliko na poti in kovčki doma se niti ne pospravljajo več - tak način življenja sva oba sprejela že pred leti in kljub neljubemu pakiranju v tem očitno še vedno uživava. Prav zato mi ni niti težko prostega časa nameniti spremljanju Uroša na njegovih nastopih. Ko Uroša prepoznajo na ulicah Miamija, v grškem hotelu na najinem oddihu ali pa množice vzklikajo na njegovih nastopih, se zavem, kako ponosna sem nanj.

Story: Kako je pravzaprav biti dekle DJ Umka?

Seveda sem izjemno ponosna na partnerjev uspeh, vendar je od prvega dne prijateljevanja zame Uroš, in ne Umek. Je izjemno spoštljiv in razumen partner, kar pri meni res največ šteje.

Story: Je veliko tistih, ki vam zavidajo? Občutite kdaj to?

Slišim že, sama pa ne opazim takih stvari oziroma procesiram le pozitivno zavist. Skozi življenje sem se dejansko naučila ne zaznavati negativne misli ter dejanja ljudi okrog sebe.

Story: V čem sta si z Urošem podobna?

Oba res živiva življenje, ljubiva svoje delo, sva optimista, hedonista. Oba rada pomagava ljudem in se poskušava smejati 365 dni v letu.

Story: V čem sta si najbolj različna?

Punce smo seveda vedno preveč razvajene, še posebej, če spadamo v skupino atijevih princesk. Ampak priznam, da mu gre vse bolje od rok. (smeh) To je seveda na neki način povezano tudi z mojim južnjaškim temperamentom, ki je kdaj v nasprotju s slovensko navidezno hladnostjo - še dobro, da le navidezno. (smeh)

Story: Nasprotja se privlačijo. Velja to tudi za vaju?

Vsak človek je individualist in v vsakem partnerstvu obstajajo nasprotujoča si mnenja. Za kakovost zveze se mi zdijo najpomembnejši prilagajanje, pogovor ter podobnost v pomembnih življenjskih odločitvah, ostale malenkosti se potem vedno uredijo ... in tega pri nama ne manjka.

Story: Ste že v mladosti radi spremljali elektronsko glasbo?

Ker je moj starejši brat spremljal elektronsko glasbo že v devetdesetih, sem tudi sama zelo mlada začela poslušati to zvrst glasbe. Spremljam jo od 13. leta in zanimivo, da mi Umek takrat sploh ni bil všeč - njegovo glasbo sem vzljubila šele pred leti, ko se je začelo razvijati prijateljstvo z Urošem.

Story: Kje ste se do zdaj ob Uroševem nastopu najbolj zabavali?

Težko rečem - mogoče ravno na zadnjem nastopu pred nekaj dnevi v Amsterdamu v sklopu ADE.

Story: Če vas vprašam, kaj je za vas ljubezen ... Kaj vam pomeni?

Izjemno kompleksna stvar ter pojem, ki ga niti najboljši filozof ne more enostavno interpretirati. Pred leti mi je prijateljica Metka povedala zanimiv stavek: "Senka, ti si zaljubljena v ljubezen," in verjetno ima prav. Ljubezen mi predstavlja veliko več kot le vez med partnerjema, je nekaj, kar v meni vzbudi tople in lepe občutke ob misli na določeno osebo, dogodek. Verjamem v brezpogojno ljubezen in prav tako verjamem, da ljubezen ni pogojena izključno z odnosom moški-ženska oziroma da ima marsikdo v sebi veliko ljubezni za različne ljudi. Tista ena in edina ljubezen, ki naj bi jo čutili do partnerja, pa po mojem mnenju tudi ni občutek, ki ga lahko občutimo le enkrat v življenju.

Story: Česa se v bližnji prihodnosti najbolj veselite?

Priprav za novo sezono na Hvaru, kjer poslujem zadnja štiri leta, novega partnerstva z modno blagovno znamko Badalo, katere čevlje nosi tudi Mischa Barton, številnih potovanj in seveda ustvarjanja družinice v bližnji prihodnosti.

Story: Oba sta poslovno zelo uspešna. Ste razmišljali o kakšnem skupnem zanimivem projektu morda?

Brez tega bi šlo pri nama res težko - seveda sva ...

Story: Kdo je poleg Umka za vas najboljši didžej?

Ta je bil John Digweed, zdaj pa res težko izpostavim kogarkoli.

Story: Kam vas trenutno pelje vaša poslovna pot? Kakšni so načrti, vizija?

Poslovanje objekta Hula Hula Hvar je zame res velik poslovni zalogaj in največ energije usmerjam ravno v ta projekt. Že naslednji mesec se začnejo priprave za sezono 2017. Ljubezen do mode bo pri meni vedno prisotna, zato se z zaprtjem pop upa S konceptom oziroma prenehanjem sodelovanja z znamko Elfs ta ne končuje. Zdaj se bom usmerila v nadaljevanje poslovnega sodelovanja z modno znamko Badalo. Ravno v teh dneh končujem pripravo prvega kataloga, s katerim želim svetovni modni sceni prikazati res izjemno dodelane in ekskluzivne ženske čevlje, ki jih nosijo številne hollywoodske zvezdnice.

Story: Kam še vse potujete do konca leta?

V Doho, Bahrajn, Turčijo, Češko, Japonsko, Kitajsko, Švedsko in zagotovo pride še kaj vmes.

Story: Kje boste preživeli najdaljšo noč v letu?

Najverjetneje v Avstraliji.

Story: Se radi pustite razvajati? Kaj vas ponavadi najbolj razveseli?

Absolutno. Rada se pustim razvajati, rada razvajam samo sebe, zelo rada pa tudi razvajam ljudi, ki so mi ljubi. Najbolj me razveseli, ko me nekdo dejansko opazuje, me posluša in vidi, kaj mi res veliko pomeni. Poleg tega me neizmerno razveseli veselje otrok, ko jim z malenkostmi polepšamo določen trenutek.

Story: Materinstvo in mlade mamice - trend, ki vam je všeč? Se že vidite v tej vlogi?

Od nekdaj sem si želela biti mlada mamica, pa so se pri meni stvari malo drugače razvile - prednost sem dala poslovni karieri. Kljub temu se seveda izjemno veselim materinstva, saj imam res zelo rada otroke.

Napisal Domen Mavrič
Fotografije osebni arhiv, Marko Delbello Ocepek, Sašo Radej, Primož Predalič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story45/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 45/2016

Story 45/2016, od 03. 11. 2016