Serija Gorske sanje: Bo ljubezen združila sprti slovenski družini?

9. 3. 2018 | Vir: Lady
Deli
Serija Gorske sanje: Bo ljubezen združila sprti slovenski družini? (foto: Ana Kovač)
Ana Kovač

Čudovito slovensko alpsko okolje bo odlična kulisa nove serije, ki čez nekaj dni prihaja na Planet TV. Gorske sanje se snemajo tako v Kranjski Gori kot tudi v Ljubljani, govorijo pa o sodobni mladi ljubezni. Tej na poti stojijo številne družinske skrivnosti in razprtije, ki segajo tri generacije v preteklost.

V glavni vlogi nove serije Gorske sanje se bosta predstavila mlada igralca, Vesna Ponorac in Dario Nožić Serini. Vesna bo zaigrala Matejo, nadarjeno mlado smučarko, katere cvetočo kariero financira babica Amalija, a je zaradi tega svojemu manjšemu hotelu z gostiščem nakopala velike dolgove. Dodatno se zaplete, ko se Mateja poškoduje. Dario pa bo upodobil Roka, vnuka vplivnega poslovneža Maksimilijana, ki s svojimi načrti ogroža Amalijin hotel in si želi, da bi Rok prevzel njegove posle.

A Rok ni prepričan, da je pripravljen plačati ceno, ki jo zahteva takšno življenje. "Z Matejo sva si podobni predvsem po tem, da sva obe nasmejani mladi punci, ki verjameva v svoje sanje in slediva cilju. Prav tako sva obe tekmovalni, vsaka po svoje," pove Vesna in v smehu dodaja, da sama ne smuča. Mlada igralka nam še zaupa, da to ni njena prva vloga, saj je igrala že v seriji Česnovi, kjer pa je bilo več njenih vrstnikov. "Čeprav sem v novi seriji med najmlajšimi, se z ekipo odlično razumemo, saj si pomagamo, če se kaj zalomi, ne nazadnje pa imam možnost igrati z največjimi imeni pri nas," še pove.

Nove vloge pa se veseli tudi Dario, ki je ob predstavitvi serije dejal, da bo v seriji preprosto takšen, kot je v vsakdanjem življenju, ter da bo gledalcem na ta način všeč. Kljub temu se bo poskušal čim bolj vživeti v ljubezensko zgodbo. "Zdi se mi, da je na koncu vsaka zgodba nekako povezana z ljubeznijo," pravi vsestranski umetnik, ki se veseli nove vloge, tudi smučanje, ki bo imelo svojo vlogo v nanizanki, mu ni tuje: "Odrasel sem ob vznožju gora, oče je bil profesionalni FIS-serviser in smučarski demonstrator, zato sem veliko presmučal tudi jaz."

Bo ljubezen združila  sprti slovenski družini?

Tudi Bedanec bo

Nadaljevanka Gorske sanje bo imela v prvi sezoni 80 epizod, snemanje pa že poteka tako v ljubljanskih studiih kot tudi na Gorenjskem. Naj ob tem še zapišemo, da v nanizanki sodelujejo tudi številni znani igralci, med katerimi so Judita Zidar, Boris Kerč, Jure Ivanušič, Alenka Tetičkovič, Matjaž Javšnik in številni drugi. Manjkal pa ne bo niti Janez Starina, ki se bo predstavil kot Bedanec. Zaigral bo posebneža, samotarja in zeliščarja. Vse skupaj bo potekalo v novonastalem slovenskem kraju Velika gora, kjer se bodo rojevale velike zgodbe in velike težave – kot je pri vsaki ljubezni.

Besedilo: Alesh Maatko // Foto: Primož Predalič, Ana Kovač/Planet TV

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave