Serija Gorske sanje: Ekipa na snemanju od jutra do večera

24. 3. 2018 | Vir: Lady
Deli
Serija Gorske sanje: Ekipa na snemanju od jutra do večera (foto: Planet TV)
Planet TV

Ekipa težko pričakovane slovenske serije Gorske sanje je že nekaj tednov v polnem zagonu. Medtem ko na Planet TV, kjer so v ponedeljek začeli predvajati serijo, že spoznavamo novo ljubezensko zgodbo, so igralci vpeti v snemalne dneve od jutra do večera.

Prvi snemalni dnevi Gorskih sanj, ki so jih posneli v studiu, so uspešno zaključeni, ekipa pa medtem že pridno snema na zunanjih snemalnih prizoriščih, predvsem v čudovitem okolju zasnežene Kranjske Gore in Podkorena. Ravno pravi čas je vreme poskrbelo za sneg, ki je nujna sestavina prave smučarske sage, v kateri nam obljubljajo tudi gostujoče znane obraze iz smučarskega sveta.

A čeprav je zasnežena pokrajina zelo prijetna za televizijske gledalce, je snemanje v mrazu še bolj zahtevno. Kadar ni šlo drugače, se je ekipa grela kar v vozilih, sicer pa so igralce med vsakim prizorom pričakali z več odejami, da so se lahko ogreli. Vesna Ponorac sicer igra smučarko, sama pa ni preveč domača na smučeh, na njih je namreč stala le enkrat. Raje se recimo odpravi na Šmarno goro in v fitnes. "Ko sem izvedela, da bom igrala profesionalno smučarko, se s tem nisem mogla poistovetiti, ker ne smučam. Potem pa sem ugotovila, da imava z Matejo pravzaprav veliko skupnih točk. Je vztrajna, ve, kaj hoče, in takšna sem tudi jaz. Tudi jaz si vedno postavim cilje, ki jih poskušam doseči, in v tem sva si zelo podobni," nam je zaupala Vesna, ki se je uspešno spopadla z neznanim smučarskim okoljem.

Na snemanju od jutra do večera

Je pa zato bolj domač na smučeh njen soigralec Dario Nožić Serini, ki igra Roka: "Oče je bil profesionalni FIS-serviser in smučarski demonstrator, zato sem veliko presmučal tudi jaz. V nekem uporniškem obdobju me je sicer prevzelo bordanje, a zdaj sem sem se znova vrnil k smučem."

Na snemanju od jutra do večera

Njen svet zamajeta poškodba in Rok

Spomnimo. Zgodba Gorskih sanj se vrti okoli Mateje, obetavne smučarke, ki se poškoduje. V smučarskem svetu zna z borbenostjo dobro premagovati ovire, a v resničnem življenju se slabše znajde, je nekoliko naivna in poškodba pošteno zamaje njen svet. Njen svet pa na povsem drugačen način zamaje tudi Rok, ki si želi postati pilot, a njegov dedek ima zanj v mislih drugačno kariero. Mateja in Rok s svojo mlado ljubeznijo povzročita pravi pretres predvsem pri njeni babici Amaliji in njegovemu dedku Maksimiljanu, ki ju povezuje skupna preteklost, zdaj pa si stojita na nasprotnih bregovih.

Besedilo: Alesh Maatko // foto: Planet TV, Željko Stevanič