Serija Gorske sanje in ljubezen, ki bo premikala slovenske gore

12. 3. 2018 | Vir: Story
Deli
Serija Gorske sanje in ljubezen, ki bo premikala slovenske gore (foto: Ana Kovač)
Ana Kovač

Če smo še pred meseci z nestrpnostjo pričakovali Gorskega zdravnika, kjer je bila zgodba vpeta v čudovito okolje, bo nova slovenska serija Gorske sanje, ki jo bomo od danes spremljali na Planet TV, dogajanje popeljala tja, kjer se marsikateri Slovenec počuti najbolje - v gore.

V alpskem, gorenjskem okolju se bo dogajala sodobna zgodba mlade ljubezni (Roka in Mateje), ki ji na poti stoji veliko ovir, predvsem pa vplivni družini, ki sta med seboj sprti in nasprotujeta mladi ljubezni.

Na eni strani imamo avtohtone domačine, družino Osterc-Rebnik, ki ima že 170 let v lasti manjši hotel z gostiščem, a je ta trenutno obremenjen s krediti, ki jih je vzela babica Amalija, da bi financirala cvetočo smučarsko kariero vnukinje Mateje. A Mateja se na začetku naše serije hudo poškoduje, zato je njena kariera začasno zaustavljena, sponzorske pogodbe pod vprašanjem. Družina je zato v težkem finančnem stanju. Rokov dedek Maksimilijan Starman se je medtem pred leti preselil na Gorenjsko iz Ljubljane. Je ambiciozen poslovnež, lastnik verige trgovin, ki v vasi odpira velik, sodoben hotel in s tem postaja konkurenca Amalijinemu gostišču.

Ljubezen, ki bo premikala  slovenske gore

V iskanju naslednika, ki bi bil vreden prevzeti njegove posle, vse upe polaga v vnuka Roka. Roka pa poslovni svet sicer zanima, vendar ni pripravljen na vse podle igre iz ozadja in ceno, ki jo zahteva takšno življenje. Z novo rastočo ljubeznijo med Rokom in Matejo se obujajo tudi bolečine, skrivnosti in povezave med dvema družinama. Bo Matejina in Rokova ljubezen dovolj velika, da premosti vse ovire na tej poti? Za dodatne zaplete, a tudi humorne elemente pa bodo poskrbeli preostali liki od koruptivne županje in dobrodušnega serviserja smuči do trgovk Fani in Cvetke ter skrivnostnega samotarja.

Ljubezen, ki bo premikala  slovenske gore

Z vsemi temi besedami bi lahko opisali slovensko serijo Gorske sanje, ki bo umeščena na Gorenjsko, kjer se plete ljubezenska zgodba med glavnima junakoma - Vesna Ponorac bo zaigrala Matejo, Dario Nožić Serini pa bo upodobil Roka.

"Z Matejo sva si podobni predvsem po tem, da sva obe nasmejani mladi punci, ki verjameva v svoje sanje in slediva cilju. Prav tako sva obe tekmovalni, vsaka na svoj način," pove najmlajša članica ekipe, ki je vesela, da so se z ekipo, v kateri ne manjka vrhunskih igralcev, takoj ujeli: "Resnično se počutim odlično, čeprav smo komaj začeli snemati. Ekipa je super, saj so vsi topli in odprti ljudje. Če česa ne znam, mi takoj priskočijo na pomoč. Sploh pa me navdušujejo vsi ti igralci, ki sem jih spremljala, ko sem bila še majhna, zdaj pa imam to veliko čast, da lahko igram z njim. In ravno to mi resnično izjemno veliko pomeni."

Prav tako pa se tako nove vloge kot tudi smučanja veseli Dario, ki nam je pred serijo zaupal, da je odrasel ob vznožju gora, saj je bil njegov oče profesionalni FIS-serviser in smučarski demonstrator, zato je veliko presmučal tudi sam. Izzivov, ki jih prinaša ljubezenska zgodba, se že veseli, prav tako se dobro ujame s celotno ekipo, ki jo sestavljajo še Judita Zidar, Saša Mihelčič, Primož Vrhovec, Vesna Ponorac, Boris Kerč, Jure Ivanušič, Alenka Tetičkovič, Dario Nožić Serini, Karin Komljanec, Urška Hlebec, Urška Vučak Markež, Matjaž Javšnik in Janez Starina. Slednji bo zaigral posebneža, samotarja in zeliščarja. Naj ob tem omenimo Ranka Babića, ki se bo prelevil v Vučka - pa ne v tistega, ki smo ga lahko spremljali na olimpijskih igrah v Sarajevu, ampak v prijetnega in šarmantnega lastnika smučarskega servisa in izposojevalca koles. In ravno ta njegova toplina je šibka točka, saj je v resnici nesrečno zaljubljen. In to v kraju Velika gora, kjer zapeljivo in spletkarsko županjo žene želja po moči in denarju. Kot da bi se to dogajalo v zgodbah, ki jih poslušamo vsak dan na poročilih ali prebiramo v časopisju ...

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Primož Predalič, Ana Kovač/Planet TV

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave

Nova Story že v prodaji

Story 6/2018

Story 6/2018, od 01. 03. 2018