Sestri Fabjan sta veliki ljubiteljici živali

12. 9. 2015

Sestri Fabjan nista le strastni ljubiteljici odbojkarskega igrišča, sta tudi ljubiteljici živali, ki že 11. leto preživljata v družbi družinske muce. Ta pa je pred časom doživela neljubo nesrečo, zaradi katere je izgubila nogo.

"Muca je stara 11 let, dobili pa smo jo pri maminih starših. Njihova muca je takrat ravno skotila, Katarini, najini najmlajši sestri, pa je bila mucka tako všeč, da je starše prepričala, da smo jo vzeli domov," sta svoje prve spomine s hišnim ljubljenčkom opisali Simona in Erika. In čeprav je pri hiši že več kot desetletje, je njeno ime še vedno Muc, kot pravita, pa se poleg na ime odzove tudi na žvižganje. Sicer družina Fabjan živi na vasi, kar je več kot dobrodošlo tudi za njihovega ljubljenčka.

"Muc veliko časa preživi v naravi, zvečer pa se vedno vrne domov, na svoj prostor na kavču," v smehu povesta slavni sestri in dodata, da se eden izmed njenih izletov ni končal tako srečno. "Neki pomladni dan se je odpravila na sprehod, vendar je ni bilo nazaj tri dni. Kljub klicem in žvižgom, na katere se vedno odzove, ni prišla domov. Po treh dneh je mami pod stopniščem zaslišala mijavkanje in klice na pomoč. Muca je imela poškodovano oziroma odtrgano nogico. Mami jo je takoj peljala k veterinarju, kjer so ji najprej namestili mavec. Ker se ji noga ni pozdravila, so ji jo morali na koncu odrezati," se neljubega dogodka spominjata Simona in Erika in dodajata, da se je muca kljub začetni žalosti zdaj že dodobra prilagodila okoliščinam.

mačka

"Na začetku je med hojo velikokrat padala, po mesecu dni pa se je že popolnoma prilagodila in zdaj dela vse brez težav. Težje pleza po drevesu, sicer pa ni da ni," v smehu dodajata sestri.

Najraje ima najmlajšo sestro

Kot kaže, pa 11-letna muca čuti, kdo jo je pripeljal k hiši. Erika in Simona pravita, da je najbolj navezana prav na njuno sestrico Katarino. "Najraje spi na Katarinini postelji, in kadar je Katarina doma, se tudi vso noč stiska k njej. Včasih začne z glavo 'butati' vanjo, da jo sredi noči boža," pojasnjujeta in dodajata, da je njena posebnost tudi ljubezen do trampolina. "Komaj čaka, da začne kdo skakati po trampolinu, da se mu pridruži."

Priporočamo