Sezona porok: Kakšne neveste so bile znane Slovenke?

Sezona porok: Kakšne neveste so bile znane Slovenke? (foto: Story arhiv) Story arhiv
Vir: Story
29. 4. 2017

Novo leto prinaša nove zaobljube. Medtem ko se morda številni veselijo novih poslovnih izzivov, potovanj ali družinskih uspehov, drugi že slišijo zvonjenje cerkvenih zvonov, saj se bodo letos podali v zakonski stan. Ob tej priložnosti smo o porokah povprašali znane Slovenke, ki so se podale pred oltar ali pa se še bodo.

Nuša Lesar: Nisem bila nevesta, ki bi povzročala težave

"Tisti, ki mislijo, da se po poroki kaj spremeni, se verjetno motijo. Nič ni drugače, vendar pa je prisotna neka obljuba, pripadnost s spremembo priimka in prstanom. Ljudje že na daleč vidijo, da si zaseden. To mi je bilo všeč, medtem ko se odnos med nama ni spremenil. Če se ljudje želijo poročiti zaradi zaveze in zabave v krogu prijateljev, to zagotovo podpiram, čeprav se morda v mojem primeru ni pravljično končalo. Kljub temu imam lepe spomine na svojo poroko in ni mi žal. Priznati moram, da si nisem blazno želela natakniti prstana in fantazirala o dolgi beli obleki, prav tako nisem bila nevesta, ki bi povzročala težave in gorje vsem bližnjim. Bila sva povsem sproščena, saj nekatere neveste delajo predvsem preveliko dramo. Prav zato je bila najina poroka tako lepa, saj se nisva obremenjevala z nepotreb­nim. Pari naj se zanašajo na svojo energijo, če bodo najbolje razpoloženi, ne bodo pomembne malenkosti, ki se bodo morda izjalovile. Nama je ob strani stala tudi organizatorka, ki je bila presenečena nad najino umirjenostjo, saj resnično nisem želela zapletati dogajanja."

Maja Ferme: Kaj je trenutno v modi?

"Okorne in težke obleke so že zdavnaj iz mode, zamenjali pa so jih lahke, a bogate svilene tančice, nežne čipke in novi detajli, ki združujejo tradicijo s sodobnim časom," je povedala priznana modna oblikovalka Maja Ferme, ki svoje obleke razstavlja v salonu na Rimski 5 v Ljubljani.

Lea Filipovič: Poroka ni ključna za razmerje dveh posameznikov

"Malo se slepim, da je povsem vseeno, če si poročen ali ne. Ko pa pomislim, da se ne bi poročila, me malo 'špikne'. Vseeno si želim doživeti nekaj takšnega, želela bi videti sijaj v mamičinih očeh, ko me bo zagledala v lepi beli obleki. Ali pa ko te zagleda bodoči mož v najlepši mogoči podobi. Očitno le nisem povsem imuna. Slišala sem tudi, da besedi 'mož' in 'žena' po poroki zvenita povsem drugače, bolj toplo in prijetno. Ne verjamem, da bi poroka lahko kaj spremenila ali izboljšala, saj če se dva ne čutita, tudi cirkus ne bo ničesar menjal. Poroka ni ključna za razmerje dveh posameznikov. Prav tako ne sanjam o veliki beli poroki, saj za izkazovanje ljubezni ne potrebuješ ceremonije. Ne upam pa reči, da bi mi bilo vseeno, če je tudi sama ne doživim. Želela bi si biti poročena, žena, ni pa to dnevno na mojem seznamu želja."

Nika Zorjan: Želim se poročiti in se tudi bom!

"Zelo rada bi se poročila, saj je to neka dodatna potrditev ljubezni. Že od malega uživam na porokah, čeprav ne maram tipičnih slavij. Ne potrebujem različnih običajev, rajši bi naredila zabavo z didžejem in veliko plesa. Pri nas je običaj, da ženin in nevesta ne smeta plesati do polnoči, to zagotovo ni zame. Jaz bi s plesom odprla svojo poroko. Nimam nič proti temu, da se drugi ne odločijo za poroko, vsak naj uživa v svojem življenju. Sama bi rada imela belo obleko, se sprehodila do oltarja. Želim se poročiti in se tudi bom! Nimam namena komplicirati in več mesecev načrtovati poroke, bistveno je, da je dober žur, ki si ga ljudje zapomnijo. O obleki in dodatkih bom razmišljala tik pred poroko, ne pa zdaj."

Nika Arsovski

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story17/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 17/2017

Story 17/2017, od 20. 04. 2017