SheDivaz: Kabaret, kakršnega pri nas še ni bilo!

11. 5. 2011 | Vir: Lea
Deli

SheDivaz so vodja in koreografinja Ada Kogovšek, Ula Šemole, Tjaša Resnik, Andreja Vakselj, Nika Horvat in Tina Vunjak. Prvič v Sloveniji predstavljajo format unikatne plesno-pevske zasedbe. V nedeljo, 15. maja, se bodo dekleta na Pop TV predstavila na polfinalnem izboru šova Slovenija ima talent.

Dekleta ustvarjajo burlesko, a vedno le do meje, ki ne presega dobrega okusa. Sloveniji želijo postreči z Broadwayem, ki ga pri nas do zdaj ni bilo, ter hkrati občinstvu približati kabaret, kakršnega smo sicer vajeni le v najboljših muzikalih onkraj luže.

Ada Kogovšek

vodja, plesalka in koreografinja

Novembra 2010 je sestavila skupino SheDivaz in jo popeljala pred kamere oddaje Slovenija ima talent. Je umetniški vodja in glavni koreograf skupine pri tem projektu. S preostalimi člani je dosegla večkratne nazive državnih, evropskih in tudi svetovnih prvakov. Plesala je na turneji Pop Stars, sestavila koreografije številnim glasbenim imenom, nastopala v vseh najbolj znanih televizijskih šovih ter oddajah in bila del nastopov večine glasbenih imen na slovenski sceni.

Tina Vunjak

pevka in plesalka

Poleg državnih in svetovnih tekmovanj ter nastopov v videospotih, med drugim tudi v Severininem Hrvatica, je nastopila v številnih otroških in mladinskih plesnih predstavah. Poleg plesne kariere pa jo že ves čas zanima in spremlja tudi glasbena kariera; pravi, da so njene sanje združitev tako plesa kot petja. Njene pevske vzornice so Beyonce Knowles, Christina Aguilera, Jessie J … Je strastna navijačica nogometnega kluba Dinamo in obožuje roza barvo. Svojo sobo imenuje Pinkyland, saj v roza nista obarvana le še miza in radiator.

Nika Horvat

plesalka

Pohvali se lahko z naslovom članske državne prvakinje in šestim mestom na svetovnem prvenstvu leta 2009 v kategoriji show dance solo članice. Že od nekdaj jo privlači tudi akrobatika, zato zelo pogosto izvaja ter usvaja nove akrobatske prvine. Če jo želite osvojiti s hrano, ji, kot pravi, na pladnju ponudite le palačinke z nutello. V prihodnosti želi uspešno končati študij in delati v svetu plesa, preleteti Tihi ocean, pristati v New Yorku, tam nadgraditi plesno znanje, imeti partnerja, ki ji bo stal ob strani, jo razumel in spodbujal, ter imeti zdravo, živahno hčerkico.

Tjaša Resnik

plesalka

Plesati je Tjaša začela že v maminem trebuhu, nato se je vrtela ob vsakem zvoku glasbe, prag plesne šole pa prestopila z nedopolnjenimi šestimi leti. Od tedaj je ob neštetih urah treningov, obupavanj in seveda odrekanj polico napolnila s pokali in medaljami z evropskih ter svetovnih prvenstev … Kljub mladim letom je prepotovala in videla že dobršen del sveta, preizkuša se kot fotomodel in potrpežljivo čaka na preboj tudi na tem področju. Priznava, da nenehno in zelo hitro govori, tako da kakšno stvar tudi večkrat ponovi.

Ula Šemole

plesalka

Ula je plesalka z najdaljšim stažem v plesni skupini Kazina. Plesala je namreč skoraj z vsemi generacijami te skupine. Ko je imela štiri leta, je začela lastno produkcijo predstav. Na številnih tekmovanjih je dosegla naslove državnih, evropskih in svetovnih prvakov v dveh različnih disciplinah – stepu in džezu. Od nekdaj je želela postati showgirl, do danes pa je nastopala ter koreografirala za večino slovenske glasbene estrade. Ko ne poučuje plesa, dela kot modna svetovalka, obožuje dekoriranje in roza barvo, poleg tega pa ne mara nevoščljivosti.

Andreja Vakselj

plesalka

Plesalka in koreografinja Plesne šole Kazina je nazadnje plesala na turneji ob boku slovite Kylie Minogue, mnogo izkušenj je nabrala v tujini, nastopala je v številnih domačih in tujih videospotih, poučuje in obožuje najmlajše, v Slovenijo pa je ekskluzivno pripeljala ples v petkah. S plesom se izraža, z njim živi in želi živeti v sožitju, dokler bo to mogoče.