Simon Vadnjal: »Močnejši sem!«

Simon Vadnjal: »Močnejši sem!« (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
31. 8. 2015

Novinarja in pevca skupine CoverLover Simona Vadnjala smo ujeli na poti v službo na Pop TV, kjer je na dan našega srečanja ravno zaključeval prvi teden na novem delovnem mestu, potem ko je bil tako neslavno odpuščen z nacionalke.

Simon je bil namreč odpuščen z delovnega mesta, na katerem je bil vrsto let, in to zaradi sodelovanja pri šovu Znan obraz ima svoj glas, ki je potekal na konkurenčni televiziji. Simona, ki je v dokaj kratkem času zaradi vseh izkušenj, ki jih ima kot novinar, naposled dobil službo na Pop TV, namreč poznamo kot človeka mnogo talentov, saj je med drugim tudi pevec skupine CoverLover. Ker Simon že vsaj 15 let nastopa s skupino, s katero se že ves čas pojavljajo v medijih, na televizijah in različnih dokumentiranih nastopih, je kot strela z jasnega padla odločitev, da se njegovo delovno razmerje z nacionalko prekine.

Simona smo vprašali, kaj bi se zgodilo, če bi mu nadrejeni predhodno prepovedali nastop v šovu ZOISG, ker naj bi bilo v konfliktu z nacionalko. »Kako pa bi mi lahko kaj takega prepovedali? Kaj pa ima z mojo glasbeno kariero? Jaz sem tako in tako vse na RTV-ju obvestil že, da sem vabljen na avdicijo, potem sem jih redno obveščal,« pojasni Simon, ki je sicer že prej dobil namig, da nadrejenim to ni prav nič všeč. »Ob prvem piarju, da sem gost šova ZOISG, sem dobil informacijo, da sem brez službe,« še doda Simon, ki je zaradi te težke življenjske izkušnje zdaj še močnejši. »Res sem močnejši. Vse je za nekaj dobro in iz tega sem poskušal potegniti najboljše, kar se je dalo. Okoliščine so mi pokazale, da sem na pravi poti, ker so se takoj pojavile različne ponudbe; iz gospodarskih institucij, podjetij in različnih medijev, ki so me sprva klicali glede tega in na koncu že ponujali službo,« pojasni Simon, ki se je med šovom zaradi tega gotovo težje prebijal skozi dan z nasmeškom na obrazu. »Med trajanjem ZOISG sem se moral ukvarjati z bendom, oddajo in hkrati razmišljati, kako bom funkcioniral kot oče, kot družinski človek, kar ni bilo lahko. Pred kamero sem moral biti zbran, hkrati pa so me glodala takšna pomembna vprašanja,« še doda.

Malo utehe so mu nudili kolegi na RTV-ju, ki so Simonu stopili v bran. »Je bila pa majhna tolažba, ampak praktično ne kaj dosti vredna, ta, da so se na RTV-ju kolegi in uredniki zgražali nad tako odločitvijo. Ne vem, ali so to povedali tudi Ljerki Bizilj, ampak meni so.« Simon je bil od samega začetka prisoten pri snovanju poslovno-podjetniške oddaje Prava ideja, pri kateri je večinoma deloval iz ozadja in jo skupaj z voditeljico Edito Cetinski Malnar pripeljal do številnih nagrad in priznanj, zato je bil šok še toliko večji, ko je izgubil delo. »Ni enostavno, ko po sedmih letih dela za zelo uspešno oddajo dobiš samo še 'frc nasvidenje' in si oče dve in pol leta stare hčerke, doma je žena v tistem trenutku brezposelna, sam pa tudi pod 'znajdi se' ... Tako vidiš, kako si nadomestljiv, in to te najbolj te šokira, da nikomur ni mar oziroma da tisti, ki bi moral dobro premisliti, kaj počne, stori ravno obratno,« pojasni Simon.

Značke: Simon Vadnjal

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri