Simon Vadnjal: Odpoved na RTV se je izkazala za koristno!

S skupino 
CoverLover bodo 
izdali nov avtorski 
singel v slovenščini. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
10. 5. 2015

Da je vsaka stvar za nekaj dobra, je pred mesecem dni na svoji koži občutil tudi Simon Vadnjal. Glasbenik, ki je zaradi sodelovanja v oddaji Znan obraz ima svoj glas izgubil novinarsko službo na uredništvu oddaje Prava ideja na TV Slovenija, zdaj namreč ugotavlja, da mu je na prvi pogled neprijetna izkušnja pravzaprav ponudila nove priložnosti za skupen čas z družino.

Dveletna hčerka Miša Zarja prime vsakega z ene strani in ju stisne v objem.
“Vsako leto se za dlje časa odpravimo na robinzonski dopust na otok, kjer ni na spregled nikogar, razen galebov, polhov in škržatov.”
“Najbolj dragoceni družinski trenutki so zdaj tisti, ko se lahko brezskrbno crkljamo in igramo, ne da bi enkrat pogledali na uro.”
Po odpovedi s TV Slovenije pravi: “Ne gledam nazaj in glede na izkušnje v medijskem smislu me ni strah začeti znova oziroma narediti korak naprej.”

"Časa za družino je več in res drži reklo, da je vse za nekaj dobro in za nekaj slabo. Prava ideja je zahtevala resen delovni tempo, praktično vsak dan sem bil na terenu s kamero ali za računalnikom ustvarjal vsebine," je pripoved začel Simon in dodal, da mu je ob začetku sodelovanja s POP TV direktorica televizije Ljerka Bizilj dala odpoved z argumentom, da ne more delati na konkurenčni televiziji.

"Da je bilo to povsem krivično in neargumentirano šikaniranje, še danes pravijo številni kolegi na javni televiziji. Po več kot desetletju kontinuiranega in uspešnega dela so me povsem brez občutka frcnili čez prag, ali je bilo to krivično, pa lahko presodi vsak bralec pri sebi," nadaljuje Simon, ki je zadevo z RTV zaključil s svojim odhodom in se po tem v celoti posvetil svoji glasbeni karieri in družini. "Ne gledam nazaj in glede na moje izkušnje v medijskem smislu me ni strah začeti znova oziroma narediti korak naprej," je še povedal Simon. "Najbolj dragoceni družinski trenutki so zdaj tisti, ko se lahko brezskrbno crkljamo in igramo, ne da bi enkrat pogledali na uro ali razmišljali o obveznostih na urniku," zdaj s posebno iskro v očeh pojasnjuje Simon in dodaja, da med tiste neprecenljive spomine spadajo trenutki, ko ju s partnerico Jeleno dveletna hčerka Miša Zarja prime vsakega z ene strani in ju stisne v objem.

vadnjal"Pritisne nama poljubček, vsakemu z ene strani, in začne prepevati svoj moto: "Radi, radi, mi se imamo radiiiii". Kot pravi Simon, pa se je zaradi nestanovitnosti urnika kot glasbenik in novinar velikokrat domov vrnil proti jutru, zaradi česa se je včasih bal, da bi pri svoji hčerkici zamudil enega od njenih 'prvič'. "Ko je veliko dela in premalo spanja, me rešuje Jelena. Sicer pa sem zelo aktiven pri vzgoji in vsakodnevnem ritmu hčerke. Če so jutra za mamo, so popoldnevi in večeri za tatija," je še dodal. Prihajajoči topli meseci pa bodo za družino Vadnjal še posebej pestri, saj nam je Simon priznal, da se trenutno najbolj veselijo prav skupnega poletnega oddiha.

"Vsako leto se za dlje časa odpravimo na robinzonski dopust na otok, kjer ni na spregled nikogar, razen galebov, polhov in škržatov. Občasno se po morju mimo nas pripelje kakšna jadrnica, mi pa uživamo v odklopu od civilizacije in sodobnega življenjskega ritma," je opisal Simon, ki bo na letošnjem dopustovanju lahko resnično odmislil vse službene obveznosti.

Kot nam je povedal Simon, pa ga je sodelovanje pri oddaji Prava ideja med drugim navdahnilo, da se v prihodnosti tudi sam poda v svet podjetništva.

"Ne obžalujem ničesar in sedem let ustvarjanja oddaje Prava ideja je bila neprecenljiva izkušnja. Edita Cetinski Malnar (urednica in voditeljica oddaje Prava ideja) je bila super mentorica in v nadaljnji karieri ji želim vse dobro ter čim manj polen pod noge. Svet podjetništva je posebej navdihujoč – vsa država bi se od uspešnih zgodb na tem področju lahko marsikaj naučila," je s posebnim zanosom pojasnil Simon in dodal, da so se prve ponudbe iz medijev pojavile hitro po novici, da so ga na RTV odpustili.

"Poslovne priložnosti me torej iščejo same," je povedal, a hkrati priznal, da ne rad prehiteva z ugibanji o svoji nadaljnji poti.

"V prihodnosti me čakajo številni novi izzivi. Ne gledam nazaj in glede na izkušnje v medijskem smislu me ni strah začeti znova oziroma narediti korak naprej," je še pojasnil Simon, ki se v teh tednih v celoti posveča soustvarjanju oddaje ZOISG, za prihajajoči mesec pa je napovedal, da bodo s skupino CoverLover izdali nov avtorski singel v slovenščini, takrat pa nam bo lahko ponudil več konkretnih odgovorov o svoji nadaljnji poti.

Nova kariera sopotnice Jelene

Tudi Simonove partnerice Jelene se lahko spomnimo kot televizijske voditeljice, saj je v preteklosti vodila oddajo E+ na Kanalu A.

Kot Simonova televizijska kolegica je bila nad odnosom odgovornih na javni televiziji šokirana, kot smo utegnili izvedeti, pa se pred televizijske zaslone ne namerava vrniti. Jelena se v tem času posveča svojemu konceptu podjetniške ideje, saj so poleg kamer njena velika ljubezen tudi sladice.

"Ljudje so jo vedno prepričevali, naj odpre slaščičarno. Ker ni imela formalne izobrazbe, je decembra lani opravila nacionalno poklicno kvalifikacijo za izdelavo slaščic, kruha, pekovskih izdelkov in testenin, nato pa se je začela poigravati z idejo o spletni prodajalni z izdelki in pripomočki za dekoracijo slaščic. Njen talent so opazili tudi v eni od priljubljenih ljubljanskih gostiln in je ravno sredi dogovarjanj," je še povedal Simon.

KAJA MILANIČ