Simona Weiss - zadnje slovo od kraljice ljudskih src

Vir: Nova
4. 1. 2016

Ob Simoninem zadnjem slovesu se je na ljubljanskih Plečnikovih Žalah zbralo nekaj sto ljudi. Njeni družini so se v vežici poklonila nekatera znana imena, med drugimi tudi Marko Vozelj, Jože Potrebuješ, Saška Lendero, njen partner Miha Hercog, Werner, Tanja Žagar, Zdravko Dobrič, plesalec Sebastian in glasbeni urednik Dragan Bulič.

Marko Vozelj
Miki Šarac
Žalujoča družina Simone Weiss
Elza Budau in Tereza Kesovija
Martin Šibernik
Pogreba se je udeležilo nekaj sto ljudi.
Martin Šibernik
Ivan Hudnik
Stane Jerko
Dragan Bulič
Sebastian
Jože Potrebuješ
Tanja Žagar

Z govori so se od prijateljice in kolegice poslovile Manca Košir in Elza Budau, s pesmijo pa sta jo na zadnji poti pospremila Tereza Kesovija in Ivan Hudnik. Zbrani so Simono po govorniškem delu pospremili do groba, kjer je pogrebni zborček zapel še zadnjo pesem, pri tem pa se jim je pridružil tudi Simonin partner Goran Šarac. Obred se je zaključil s simboličnim izpustom bele golobice.

Naj na tem mestu spomnimo ...

Po nekaj mesecih težke bitke s hudo boleznijo je slovensko javnost razžalostila in pretresla novica, da nas je zapustila pevka, žena in mati Simona Weiss. Čeprav so do zadnjega njeni svojci in prijatelji upali, da bo premagala bitko, je bolezen izbrala svojo pot.

Tudi mi smo v prejšnji objavi spremljali Simonino zgodbo, delili pozitivne misli njenih prijateljev v upanju, da bi še našla dovolj moči, ki jo je še kako potrebovala v bitki proti raku. A žal Simoni njihovih zadnjih misli ni več uspelo prebrati, saj nas je prezgodaj zapustila. Številni glasbeni kolegi, sodelavci, prijatelji in znanci so ji pošiljali dobre želje in spremljali njeno zgodbo, odkar jo je njena družina septembra razkrila javnosti. Njena družina nam je takrat zaupala le, da si ne želijo pretiranih zgodb okoli njene bolezni, temveč le upanje in pozitivne misli, ki bi ji dale moči za zdravljenje. Žal je Simonino življenje ugasnilo, še preden je Nova z dobrimi željami prispela na prodajne police. A vse molitve in dobre želje ostajajo, zagotovo niso bile popolnoma zaman.

BOLEZEN

Simona se je zelo borila in njena želja je bila, da bi premagala bolezen, a njeno telo je bilo izčrpano. Metastaze so se razširile in bolezen je hitro napredovala. Precej časa je tako preživela v zdravstvenih ustanovah, kjer so se trudili, da bi ji pomagali. Pomoč so poiskali tudi v univerzitetnem medicinskem središču v Padovi, kjer je z družino obiskala priznano hrvaško zdravnico dr. Neli Seršen. In njeno zadnje upanje je bila le še težka operacija, za katero je bila Simona žal preslabotna. Njena družina je tako objavila žalostno vest, da se je Simona poslovila, in še oznanila, kdaj bo potekalo zadnje slovo od priljubljene pevke.


MIMA

Značke: Simona Weiss

Priporočamo