Simona Weiss: Utrujena od bolečin!

Vir: Nova
18. 12. 2015

Pevki Simoni Weiss te dni številni pošiljajo pozitivne misli, ki jih v boju s težko boleznijo še kako potrebuje. Po objavi fotografije na Facebooku, kjer je vidno opešana od težke bolezni, so se razpisali številni mediji in seveda tudi njeni oboževalci, ki ji želijo čim hitrejše okrevanje.

Družina Simone ne želi izpostavljati, a kljub vsemu vsake toliko časa pridejo na dan informacije, s katerimi se dotaknejo vseh njenih zvestih oboževalcev, ki spremljajo njeno bitko v boju z rakom. Ni skrivnost, da je Simona v osemdesetih in devetdesetih letih krojila slovensko glasbeno sceno, nastopala je tudi po številnih festivalih nekdanje Jugoslavije. Takrat je prodala več plošč kot katera koli druga slovenska pevka. Prav devetdeseta leta so bila tista, ko je svoje hite nizala drugega za drugim in koncertirala po velikih športnih dvoranah – ljubljanski Tivoli je razprodala kar petkrat. V svoji glasbeni karieri je izdala 20 albumov in posnela okoli 200 skladb. A vse se ni moglo primerjati s tisto srečo, ki jo je končno našla ob rojstvu dveh otrok. Takrat je reviji Story zaupala, da sta otroka tisto, kar ji prinaša drugačno lepoto. Tudi to je razlog, da se je Simona umaknila z glasbenih odrov in se povsem posvetila svojemu delu in življenju zunaj žarometov odrskih luči.

DOBRE ŽELJE

Simona se danes bori s težko boleznijo, ki v današnjem svetu ne izbira. Tako so redki tisti, ki se ji postavijo po robu in premagajo bito z rakom. Od njene družine smo izvedeli, da se še vedno ni vrnila v objem svojih domačih in da si zanjo želijo vse dobro. "Res bi radi, da bi ji poslali čim več pozitivnih misli, saj je to tisto, kar Simona potrebuje. Ima željo premagati bolezen, se bori, a njeno telo je tisto, ki se upira. Zelo veliko ji pomeni to, da ljudje razumejo, v kakšnem stanju je, in da ji pomagajo s pozitivnimi mislimi."

  • SAŠA LENDERO

»Pridružimo se Simonini družini z mislijo, molitvijo in dobro željo! Ustvarimo skupaj polje energije, ki bo podprlo Simono v trenutkih, ko potrebuje moč za borbo! Podarila nam je pesmi, ki so zaznamovale slovensko glasbo, polnila dvorane in pomagala tistim, ki so potrebovali pomoč. Zdaj je čas, da obrnemo tok energije. Draga Simona, tudi mi mislimo nate s polnim srcem upanja!«

  • NACE JUNKAR

"Izredno veliko ime, ki je s svojim prelestnim, nežnim pa tudi igrivim, čutečim, prepričljivo z glasom mnogih sposobnosti. Naša draga Simona Weiss je zaznamovala dobro dvajsetletno dobo svoje zavidljivo uspešne kariere. Odšla za kratek čas, se triumfalno vrnila, nato pa odre zapustila in se posvetila svoji družini in študiju psihologije. Že dober mesec mi dneve preši ja misel nanjo. Z njej ljubo večno Zdravo Marijo ji kličem, s tabo in tvojo družino sem, kar dobro veš. Ljuba Simona, en pogled proti sončni piranski stolnici - samo zate."

  • IRENA VRČKOVNIK

"Simona, res je, da se že dolgo nisva srečali, a v mojih mislih si večkrat z mano. Nisi sama in molim tudi zate in tvojo družino. Objem, Irena"

  • WERNER

"Med tistimi prijatelji, ki so s Simono v preteklosti sodelovali je tudi pevec Werner. »Resnično pretresen, žalosten... Simona, želimo ti iz srca, da zmagaš bitko življenja... Premalo se zavedamo, da danes si jutri te ni... zato briga vas, kaj bo jutri, danes povejte vse, kar vam leži na duši in delajte to, kar vas osrečuje. S tabo sem začel svojo pot v Sloveniji in vesel bi bil, če še kdaj... skupaj..."

  • REBEKA DREMELJ

»Življenje ni sestavljeno z vdihom ampak iz trenutkov, ki jemljejo dih. Takih trenutkov je imela Simona ogromno in tudi nam, kot publiki jih je kar nekaj pričarala. V mislih sem z njo in ji želim, da bi nam tudi pri tej diagnozi s svojo voljo in energijo ter lepoto vzela dih ter premagala vse ovire tega sveta. Z ljubeznijo do nje in njene družine stiskam pesti.«

  • ANA ŽVORC

"Drago dekle, žena, mama in še vrsto nazivov imaš... Toda zdaj si naša junakinja... Da premagaš tudi to oviro, kot si jih že toliko... Bodi pogumna še naprej. Želim, da to borbo premagaš kot zmagovalka!!!"

  • OLGA BELEC (Direktorica hotela Diana MS)

"Draga Simona, se spomniš nastopov v Hotelu Diana v Murski Soboti? Veš, da že nekaj let nagovarjam Mikija Šarca, da če boš še kdaj imela vrnitveni koncert, da bi to bilo v Murski Soboti v organizaciji Hotela Diana? Mi to še vedno čakamo in želimo. Prepričana sem, da boš premagala bolezen, da bo na koncu še vse dobro, če pa še ni vse dobro, še ni konec. Bori se za življenje, bori se, da zmaga ljubezen..."

  • NATAŠA BEŠTER

"Najlepše želje in misli do tebe, Simona, tudi od vseh nas..."

  • SEBASTIAN

V času, ko nesposobni politiki razpisujejo absurdne referendume in se nekateri obnašajo, kot da jih je odneslo nazaj v kameno dobo, drugi bijejo prave bitke. Tiste resnične. Ki nekaj pomenijo.
 Pisalo se je leto 2003 in s Simono Weiss od ga. Štefke Kučan prejemava plaketo za najino humanitarno udejstvovanje.
Tako zelo ti držim pesti, borka!

MIMA

Značke: Simona Weiss