Simonin duh je bil močan, telo je bilo tisto, ki ni zdržalo! V Novi za Simono 'in memoriam'!

20. 12. 2015

V minulih dneh se je kmalu po facebook objavi fotografije zaradi zahrbtne bolezni vidno opešane Simone Weiss javnost odzvala z veliko podpore, lepimi željami, molitvami in pozitivnimi mislimi. Med njimi je bilo tudi nemalo znanih Slovencev in Slovenk.

Prav to je bilo tudi tisto, kar si je Simona želela in kar so bili javnosti pripravljeni povedati njeni bližnji, ki so njen boj z rakom spremljali od blizu: »Res bi radi, da bi ji poslali čim več pozitivnih misli, saj je to tisto, kar Simona potrebuje. Ima željo premagati bolezen, se bori, a njeno telo je tisto, ki se upira. Zelo veliko ji pomeni to, da ljudje razumejo v kakšnem stanju je in da ji pomagajo s pozitivnimi mislimi.«

Jutrišnja Nova je utrinke dobrohotnosti minulih dni ujela v ganljiv prispevek, ki je šel v petek v tisk, a kaj ko nas je že v soboto zjutraj pretresla novica, da Simone ni več med nami.

Ko boste torej jutri, v ponedeljek, listali novo Novo, si zato le preberite številne dobre želje, misli in molitve znanih Slovencev in Slovenk, ki so nastale še v času, ko je cela Slovenija bodrila Simono Weiss v njenem boju s hudo boleznijo. In čeravno se je nato izkazalo, da dobre misli in molitve tokrat niso bile dovolj, vedite, da so Simono vse te dobre želje vendarle dosegle. Pa čeravno zgolj v duhu. Za vedno.

Iskreno sožalje Simonini družini in bližnjim.

Značke: Simona Weiss