Simpatične članice skupine Učiteljice: Vsak moški bi si želel zanje ponavljati razred!

Simpatične članice skupine Učiteljice: Vsak moški bi si želel zanje ponavljati razred! (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
10. 5. 2016

Simpatične članice skupine Učiteljice, Matea Tisaj, Silvia Ivić in Slovenka Ana Vurcer, so se skupaj z nami sprehodile po s soncem obsijanih ulicah in se zapletle v prijeten pogovor. Med prijetnim druženjem so nam tako razjasnile tudi, kaj jih poleg glasbe še druži in kako spretni so pri osvajanju slovenski fantje.

Zgodba glasbene zasedbe Učiteljice se je začela spletati pred dvema letoma, in sicer kot plod premišljenega projekta priznanega beograjskega glasbenega tandema Dušana Bačića in Bojana Dragojevića, ki sta zaslužna za številne največje glasbene hite Balkana. Po uspešno opravljeni avdiciji v Zagrebu se je dekletom življenje čez noč spremenilo, kmalu po uspešnih duetih pa so pritegnile tudi pozornost javnosti in novinarjev.

Njihov prvi duet s pevcem Jasminom Stavrosom je dosegel veliko gledanost, s tem pa dekleta izstrelil med zvezde. Temu sta sledila tudi dueta z Nedo Ukraden in Severino. Dekleta so tako dobila priložnost, da so lahko sodelovala s pevkami, ki so jim bile nekoč le vzor in so jim prisluhnile pod odrom. Do danes so poleg duetov izdale še štiri samostojne pesmi in lahko se pohvalijo, da imajo na YouTube kanalu več kot 57 milijonov ogledov videospotov.

Zelo rade nastopajo tudi na slovenskih odrih, saj jih občinstvo napolni s posebne vrste energijo, navdušilo pa jih je tudi, da vsi glasno prepevajo tudi hrvaška besedila.

Kaj pa slovenski fantje? "No, Slovenci so precej čedni. Tudi na svojih koncertih opazimo številne simpatične fante, vendar so vsi precej sramežljivi. Bolj pogumni fantje pa se javljajo le prek socialnih omrežij, kjer nas povabijo na kavo ali pijačo," v smehu povedo simpatične glasbenice, ki so v vseh teh letih postale tudi odlične prijateljice. Poleg glasbe jih namreč druži tudi ljubezen do mode, zato se velikokrat odpravijo tudi v nakupovalna središča.

"Velikokrat nakupujemo oblačila za nastope, potem pa primemo isto stvar – katera jo bo zdaj vzela?! Stvari si med seboj tudi izposojamo, kadar kakšna kaj pozabi, saj imamo isto številko noge in konfekcije, pa tudi podoben stil oblačenja," v smehu povedo dekleta, ki se skladno oblečejo tudi brez vnaprejšnjega dogovarjanja. Na srečo pa se njihov okus, kar se tiče moškega spola, zelo razlikuje, zato pri tem dekleta nimajo težav.

Silvia IvićŠportna navdušenka

Silvia Ivić, 24-letno dekle, ki tamburico igra že vse od 5. razreda osnovne šole, se je prvič vključila v tamburaški orkester. "Tudi moj stric se je ukvarjal z igranjem na tamburice, zato me je to še dodatno spodbudilo. Igrala sem v številnih folklornih skupinah pa tudi drugih, vendar ni veliko deklet, ki bi igrale na ta instrument," pripoveduje Silvija, ki pa je na koncu z dekleti le oblikovala tamburaško skupino, vendar pa se je kmalu zatem že prijavila na avdicijo, kjer je postala 'učiteljica'. Že od malih nog je želela postati glasbenica, zato ji je to predstavljalo le še dodaten uspeh v življenju. Glasba jo tako rekoč spremlja že vse življenje, zato na njeno mladost ni vplivala. Pred kratkim se je iz rodne Koprivnice preselila v Zagreb, zato v prostem času velikokrat obišče družino in prijatelje.

Kakšen fant bi imel pri vas največ možnosti?

Zanimivi so mi predvsem fantje, ki se ukvarjajo z glasbo, ter taki, ki imajo smisel za humor.

Kaj bi postali, če se ne bi priključili skupini Učiteljice?

Uf, ne vem. Že od nekdaj me zanimata gibanje in glasba, če se torej ne bi odločila za slednje, bi se verjetno podala v šport. Že od nekdaj rada igram odbojko.

Matea TisajRojena pevka

Matea Tisaj, 24-letna pevka, je že kot majhna deklica pogosto prepevala tudi doma in v šoli, zato so njeni starši že takrat zaslutili, da bo postala pevka. "Povedali so mi, da ko sem bila stara leto in pol, sem se že gibala v ritmih glasbe, pa šele dobro sem shodila," nam je zaupala Matea. Njenim staršem zdaj veliko pomeni to, da je postala ena izmed 'učiteljic', saj jo lahko spremljajo tudi prek televizije in spleta. Njena brat in oče igrata na bobne, kot otrok pa je Matea pela v pevskem zboru, pozneje pa tudi v nekaterih lokalnih glasbenih skupinah. Rada je tudi klicala na radio in prepevala, udeležila pa se je tudi številnih otroških glasbenih festivalov. "Najina zgodba z glasbo: Ljubezen na prvi pogled!," navdušeno razlaga simpatična pevka, ki je kot mala oboževala Danijelo Martinović in njeno pesem Neka mi ne svane, pa tudi skupino Magazin.

Kakšen fant bi imel pri vas največ možnosti?

Biti mora višji od mene, po navadi pa prej opazim temnolasce.

Kaj bi postali, če se ne bi priključili skupini Učiteljice?

Verjetno učiteljica ali pa vzgojiteljica v vrtcu. Bilo mi je usojeno, da bom postala učiteljica ali pevka – zdaj sem oboje. Učiteljica.

Ano VurcerPrava učiteljica

Ano Vurcer, 31-letno Slovenko glasba spremlja že vrsto let. "Moj oče je bil učitelj, tako da sem stopala po njegovih stopinjah in postala učiteljica. Že zelo zgodaj, pri šestih letih, pa sem zaplavala tudi v glasbene vode. V našem bloku je soseda igrala na violino in skozi stene sem lahko slišala zvoke ter se odločila, da želim igrati na ta inštrument," pripoveduje Ana, njeni starši pa tako niso imeli druge možnosti, kot da jo vpišejo v glasbeno šolo. Pri 15 letih je začela aktivno nastopati in snemati po studiih v Sloveniji in na Hrvaškem. Pred letom dni se je preselila v Beograd, še vedno pa se rada vrača v Slovenijo. "Seveda pogrešam prijatelje in družino, na srečo sem si tudi tam ustvarila svoj krog ljudi. Beograjčani imajo zelo radi Slovence, izpopolnila pa sem seveda tudi znanje jezika," še dodaja Ana, ki jo prijatelji zdaj večkrat obiščejo kar v Beogradu.

Kakšen fant bi imel pri vas največ možnosti?

Športni tip moških me privlači. Če pa obvlada še kaj v glasbi, je pa še toliko boljše :)

Kaj bi postali, če se ne bi priključili skupini Učiteljice?

Po poklicu sem učiteljica, saj imam zelo rada otroke, moja primarna želja pa je bila kljub temu glasba in z 'učiteljicami' se mi je ponudila odlična priložnost za izpolnitev otroških sanj.

Nika Arsovski

Priporočamo