Sin Ane Klašnje praznoval prvi rojstni dan

Sin Ane Klašnje praznoval prvi rojstni dan (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
20. 5. 2017

Balerina Ana Klašnja in njen partner, koreograf Miha Krušič, sta konec aprila praznovala prvi rojstni dan sinka Jaše. V njunem domu se je dobesedno nagnetlo kar lepo število povabljencev, ki so malčka zasuli z darili. Le nekaj dni pozneje pa je mlada družinica spakirala kovčke in se za prvomajske počitnice odpravila v Portorož, kjer so štiri dni uživali v vrhunski ponudbi.

Ana, Miha in Jaša so bili nastanjeni v Lifeclass hotelu Slovenija in so v okviru paketa Oddih z mamico prenočevali v čudovitem apartmaju s pogledom na morje, obdanim z velikimi panoramskimi stekli.

"Jaša je bil ves čas prilepljen na okna in gledal morje, prekrasen apartma. Sicer pa smo se veliko sprehajali ob obali, z malim pa sva šla tudi v prav posebno kopel z mehurčki za mamico in dojenčka, ki je tudi vključena v tem paketu. Šli smo pogledat novo igralnico za otroke v hotelu Neptun, ki je čudovita. Seveda smo tudi veliko jedli in spali, res smo se spočili od napornega vsakdanjega tempa," je povedala Ana in dodala, da so uživali tudi v bazenih za odrasle, otročke ter v solni sobi.

"Otroci so lahko noter samo 20 minut, ampak je super. Jaša se je ves čas igral z igračkami in v usta dajal sol. V tej sobi je prav posebno sproščujoče vzdušje, za kar poskrbijo lučke in dobra glasba. Midva z Mihom sva ležala na ležalnikih, mali pa se je igral s kanglicami in lopatkami. Kot da smo na plaži," je v smehu razložila mlada mamica, ki je le nekaj dni pred odhodom praznovala prav poseben rojstni dan.

Shodil pri 9 mesecih!

22. aprila je namreč Jaša upihnil svojo prvo svečko in v domovanju Klašnja Krušič je bilo izjemno veselo.

"Vse babice, dedke, tete, strice, bratrance in sestrično smo imeli na obisku. Jaši je čisto dogajalo in čisto preveč je bil vznemirjen. Ker je bil tako utrujen, je nato spal kar 16 ur v kosu," je v smehu dejala mlada mamica, ki je poskrbela tudi za dekoracijo doma in stanovanje okrasila z baloni, zastavicami ter napisi. Slastno rojstnodnevno torto pa je prinesla babica.

Vsak gost pa je slavljencu prinesel tudi darilo. "Dobil je čisto preveč daril, tako da sem takoj naslednji dan polovico pospravila v omaro, ker drugače nima nobenega odnosa do igrač," je zaupala Ana, ki je skupaj z Mihom malčku podarila prav posebni knjižici.

"Gre za knjigi Malih junakov, ki so čudovito darilo. Ena govori o tem, kaj bo postal vaš otrok, ko bo velik, druga pa o odvajanju od pleničk. In tudi midva ga bova poleti začela odvajati in navajati na kahlico," je poudarila Ana, ki je sinčku kupila tudi nekaj oblačil in nove čevlje, s katerimi že teče naokoli.

"Ja, teče je prava beseda, kajti Jaša namreč ne hodi, temveč že teče! Shodil je že pri rosnih devetih mesecih. To so ti najini geni, mislim, da bo atlet ali maratonec," je v smehu dejala ponosna mamica.

"Vsak mesec je lepše"

Ana je priznala, da je v tem letu zares spoznala, kaj pomeni biti mama. »"Ko ti rečejo, da se bo s prihodom otroka spremenilo življenje, si rečeš, ja ja, in si misliš svoje. Nikoli nisi pripravljen na to, kako se ti dejansko res spremeni. Velikokrat je zelo težko. Ampak vsak mesec je lažje in zdaj mi je veliko bolj jasno, zakaj imajo ljudje otroke. Ker je vsak mesec bolj čudovit, otrok se vedno bolj odziva, kaže ti, da si ti središče njegovega sveta. Vedno lepše je," se je raznežila lepa temnolaska, ki bi otroka samo zaradi naslednjega razloga imela že v mlajših letih.

"Na začetku je res težko, saj traja, preden se utečeš, ugotoviš, kaj moraš kot mamica početi ter uloviš ritem z dojenčkom. Čeprav si prebral vse knjige tega sveta, si se z vsem pogovoril in misliš, da vse veš, kmalu ugotoviš, da dejansko nimaš pojma. Če si mlajši, pa greš lažje čez to. Manj kompliciraš, manj te je strah in še več energije imaš," je bila odločna Ana, a hkrati poudarila, da si je otroka želela s pravim partnerjem in zato se je z Mihom vse poklopilo ob pravem času.

In prav Miha si močno želi še bratca ali sestrico za Jaša, medtem ko bo Ana o tem še malce razmislila. Tudi zaradi svoje službe, v kateri je že od lanskega septembra in zaradi katere je prekinila porodniško. "Predvsem je zelo naporno usklajevati materinstvo in delo, zato ker imam fizično službo, treniram. Ko se vrnem domov, pa tudi treniram, saj cele dneve tečem naokoli za Jašo. Preden sem postala mama, sem bila navajena, da sem po treningu prišla domov in dala vse štiri od sebe, si privoščila kopel, zdravo jedla ter pogledala kakšen film. Zdaj pa, ko pridem domov, moram na sprehod z vozičkom, se z malim igrati in teči za njim," je zaupala Ana, ki se trenutno posveča junijski predstavi Labodje jezero, kjer trenira za vlogo črnega laboda.

"To je ogromen izziv, sploh zdaj po porodu. Je zelo zahtevna vloga, stilno in tehnično. In sem res zagrizla v to," je ponosno dejala uspešna balerina.

Barbara Majič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story20/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 20/2017

Story 20/2017, od 11. 05. 2017