Sin Roka Švaba že obiskuje očetove koncerte!

Sin Roka Švaba že obiskuje očetove koncerte! (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
8. 6. 2017

Na začetku aprila sta harmonikar Rok Švab in njegova boljša polovica Petra Mesarič postala starša fantku Stašu. Rok nam je zaupal, da je Staš nasmejan in zdrav fant, ki je že bil na koncertu Modrijanov.

"Kot družinica smo se super ujeli. Najin Staš je prinesel še več ljubezni, sreče in radosti v najin dom. Vsak dan s Stašem je nekaj posebnega. Hvaležna sva Bogu za tako lepega in zdravega sina. Najin Staš je kar nočni tip. Ponoči večkrat bedi. Je po atiju. Sicer je pa Staš zdrav in nasmejan fant," pravi Rok Švab, ki se v očetovski vlogi odlično znajde.

Nad njim so navdušeni tudi drugi člani Modrijanov. "Modrijani so ga seveda že videli. Staš je bil že na kratkem koncertu z Modrijani v zaodrju," pove Rok. Modrijani so nad otrokom navdušeni – sicer so že ob njegovem rojstvu Staša poimenovali kar mali 'modrijan'. "Modrijani smo tako zelo veseli in blagoslovljeni. Naš Rok in njegova Petra sta nam pravkar sporočila, da smo dobili novega družinskega člana, še enega malega 'modrijana', Staša. Novorojenčku Stašu, Petri in Roku iz srca želimo vse dobro. Naj mlado družinico čuvajo angelčki," so takrat zapisali in dodali: "Dobil pa si tudi tri 'strice', ki ti bomo vedno stali ob strani, te razvajali in ti pokazali vse 'kozlarije', ki ti jih mami in ati ne bosta." No, Rok je prvi odziv Modrijanov na Staša na koncertu opisal z besedami: "Vsi so rekli, da je lep fant in izrezana kopija mene v obraz."

Švabovi so povezana družina

Družina Švab je sicer zelo povezana, saj so ob praznovanju rojstnega dneva Petra Švaba, očeta Blaža Švaba in strica Roka Švaba, poimenovali za najboljšega očeta na svetu, dragega prijatelja, strica in dedka, desno roko, voznika in kritika ter petega člana skupine Modrijani, ki stoji za uspešno glasbeno skupino.

Blaž Švab je že večkrat povedal, da je zelo navezan na mamo, ki jo tudi večkrat obišče, in da na splošno zelo rad hodi domov. Pred kratkim je v televizijski oddaji Ena po domače tudi povedal, da je bil kot otrok bolj bolehen in da je zaradi tega ostal doma, z njim pa tudi njegova mama. Danes seveda ni več tako, saj ima ogromno energije, ki jo sprosti med koncerti Modrijanov. Prav zaradi napornih koncertov se ukvarja s športom. Njegov trener, ki ga je predstavil sovoditeljici oddaje Slovenski pozdrav Darji Gajšek, je namreč danes njen partner, avgusta pa se jima bo rodil prvi otrok.

E. J.