Skater ima novo pevko!

Skupina Skater 
s Samcyjem in 
Saško napoveduje 
novo pesem 
z DJ Boštjanom.  (foto: Skater) Skater
Vir: Nova
19. 4. 2016

Že več kot deset let je minilo, ko je skupina Skater začela polniti rumene medije. Po nekaj neuspešnih menjavah menedžerjev je frontman skupine Samo Poštrak (Samcy) vzel stvari v svoje roke in ponovno zagnal delo skupine, ki je nekaj časa mirovalo. Tokrat z okrepljeno sestavo. Ob sebi ima postavno Celjanko Saško Smodej.

Skupina Skater je rumene medije začela polniti leta 2006, ko se je zgodil preobrat pri menedžerju. Jadrali so od enega do drugega, dokler Samo ni začrtal svoje poti. Takrat sta bila s pevko Katjo Lesjak uspešen tandem in na SV delu Slovenije ni bilo mladine, ki ne bi poznala njihovih pesmi. Klubi so ob njihovih nastopih pokali po šivih in veselica je bila na višku. Skupina je medijsko sfero zaznamovala še z udarnim pretepom z Damjanom Murkom, ki so ga takrat imeli še z Rogoškimi slavčki, o čemer je Nova ekskluzivno poročala. Potem pa so se stvari začele obračati. Katja in Samo sta se razšla (ne samo kot par, ampak tudi kot glasbena kolega), čeprav je Samo poskušal nadaljevati zgodbo. "Nismo ne prvi ne zadnji, ki smo zamenjali sestavo. Načeloma pa ostaja vse isto, od agencije do produkcijske ekipe, ki je z nami že deset let," nam je takrat priznal Samo. "S Katjo sva se sporazumno razšla, čeprav sva že vse leto razmišljala, kako bi to zaključila. Na koncu sva se odločila, da je bilo vse skupaj zanjo dovolj. Preveč ponočevanj, nastopov in človek se slej kot prej tega naveliča." In prišla je nova pevka.

NOVA PEVKA

Samo je takrat iskal še neuveljavljeno pevko in tako našel Nušo Rojs iz Gaja pri Pragerskem. A se tudi Nuša ni obnesla. Morda je krivo tudi to, da je imel Samo precej dela z osebnimi stvarmi. Ampak zdaj se je odločil, da nadaljuje zgodbo. Glasba je kljub vsemu že od nekdaj njegova velika strast. Zato se je kar nekaj časa iskal in našel. Več sreče naj bi mu tokrat prinesla Saška Smodej. Pevka, ki se je nekoč že poskušala prebiti na glasbeno sceno, a ji nekako ni uspelo. Morda ni imela ob sebi pravih ljudi in morda bo tokrat drugače. "Skupino Skater poznam že od prej in njihove pesmi so mi všeč. Plesne, za žurat (smeh). Naše sodelovanje je bilo čisto spontano. Samcy je navezal stik z menoj in dogovorila sva se za sodelovanje. Verjamem, da sva na pravi poti, saj imava oba izkušnje in skupne cilje," nam je zaupala Saška. "Na moji glasbeni poti so se do danes res prepletale različne zvrsti, saj rada pojem vse in verjamem, da se bom tudi tukaj počutila zelo domače. Dala bom vse od sebe, da me tudi poslušalci sprejmejo." Saška pa ni le glasbenica, ampak počne različne stvari. "Pri meni se res ves čas dogaja. Sem mali deloholik (smeh). Ob redni službi imam še pasji salon, kjer se sprostim, saj mi živali polnijo baterije. Glasbeno pa sem res pavzirala, ampak verjamem, da se vse dogaja z razlogom. Zdaj je prišel čas, da se vrnem!"

Triletni premor

  • Samcy nam je zaupal, da se je želel umakniti že leta 2013. "Bi se, a smo imeli potrjene nastope. Zato sem vzel Nušo, da smo naredili, kar smo imeli. Posnela sva tri pesmi, potem pa me je nekako minilo in sem nehal. Lani je sledilo sodelovanje za Grand produkcijo s Čirom. To je bil majhen izlet na Balkan. Potem sem vedel, da se moram vrniti, saj je škoda, da bi zavrgli vse, kar smo gradili vsa ta leta. Pa tudi menedžerji in založba so me pregovarjali, naj nadaljujemo. In evo. Gremo dalje. Razlog, da se vračamo, je ta, da je slovenska glasba v zadnjih dveh letih čisto na tleh in treba je narediti našo državo slovensko. Potencial znova imamo in ekipa je takšna, kot je bila na začetku leta 2004."

MIMA

Priporočamo