Skrb za lepo postavo je potrebna vse leto

Igor za izklesano telo že deset let skrbi v fitnesu. 
 (foto: Goran Antley, Helena Kermelj, osebni arhiv) Goran Antley, Helena Kermelj, osebni arhiv
Vir: Lady
10. 7. 2016

Tako kot tuji zvezdniki se tudi slovenski estradniki že pripravljajo na svoj poletni oddih ob morju, kjer jih bomo opazili v bolj pomanjkljivih in razgaljenih oblačilih, v katerih jih na odrih, televizijskih ekranih in gledališčih nismo vajeni. Zanimalo nas je, kako so poskrbeli za svoj videz, da bodo na plaži pritegnili pozornost mimoidočih s svojimi izklesanimi mišicami.

Emi že po enem vikendu sončenja postane rjav kot čokolada.
Nataša obožuje zagorelo polt in sončenje.
Miha prisega na minimalistične kopalke.

Igor Mikić: Trenira vsak dan

Voditelj nove oddaje na Voyu, Alfa Mikić, Igor Mikić, se čez vse leto ukvarja s športom, saj trenira sedem dni na teden in je prav nesrečen, ko si mora vzeti prost dan. Že deset let se ukvarja s fitnesom, zato skrbno pazi tudi na prehrano. "Moj jedilnik vsebuje tri obroke dnevno. Za zajtrk jem ovsene kosmiče in sirotkine proteine, kosilo sestavljajo sladek krompir, šparglji in puranje prsi, za večerjo pa pojem kakšen zrezek s solato ali pa lososa z brokolijem," pravi Igor, ki za izklesano postavo poleg fitnesa poskrbi tudi s košarko, tekom in treningom v naravi. "Nikoli nisem telovadil, jedel zdravo in se odpovedoval zato, da bom lepo videti na plaži. To sem delal izključno zaradi boljšega počutja, zdravega telesa in posledično pride tudi lepa postava," je zgovoren voditelj, ki ima z leti vedno manjšo toleranco na sonce. "Včasih sem se z veseljem cvrl na plaži in ležal ves dan na soncu samo, da bi dobil lepo barvo," pravi Ljubljančan, ki se v zimskem času enkrat na deset dni odpravi v solarij. Mikića boste na plaži lahko uzrli v dolgih srfarskih kopalkah živih barv. "Moja najljubša barva je roza. Z veseljem bi nosil tudi italijanski stil kopalk, ki so videti kot spodnje hlače, vendar so malo bolj neudobne in če si obdarjen, se lahko preveč razkrije," v smehu zaključi novopečeni voditelj.

Emi Nikočević: Prisega na goveje meso

Komentator Big Brother kluba, Emi Nikočević, bo tokrat na morju užival v prav posebni športni aktivnosti, saj se je letos učil smučati in deskati na vodi, v t. i. tehniki wakeboard. Na svojo postavo pazi z zelo raznolikim jedilnikom in po navadi omeji vnos sladkarij in belega kruha. "Jem vse, kar dobim na krožnik. Izbirčen sem le pri mesu, kajti jem le govedino, teletino in piščanca," pravi nekdanji tekmovalec resničnostnega šova Bar, ki najraje hodi v hribe, teče in igra badminton. Mesečno tako naredi več kot 400 km. "Pri meni se ne gre za garanje zaradi plaže, ampak zaradi užitka ob športu, boljšega počutja in zdravja," je iskren Emi, ki se zelo rad sonči, seveda ob primerni zaščiti. "Samo enkrat v življenju pa sem bil v solariju in še to zgolj zaradi lastnega 'firbca'. Zanimalo me je, kako poteka sončenje tam notri," razlaga v smehu Škofjeločan, ki ga boste na plaži lahko opazili v klasičnih širokih moških kopalnih hlačah.

Nataša Gavranič: Težko se upre sladkarijam

Voditeljica športa na Pop TV, Nataša Gavranič, nima posebnih priprav na poletno sezono, že od februarja pogosto teče v naravi in se sprehaja s kužkom. To počne bolj za svoje dobro počutje, kot da bi si namenoma oblikovala telo za plažo. "Moj jedilnik vsebuje obvezen bogat zajtrk, še kakšne tri obroke in večerjo. Prav slednja je moja slaba razvada, saj jem res pozno in ob tem pogosto grešim, na primer z domačo pico. Navale lakote tako kdaj poskušam rešiti s sadjem, nikakor pa se ne morem upreti sladkarijam," razlaga v smehu in doda, da je premalo disciplinirana, da bi imela pred poletjem kakšno posebno dieto. "Pred nekaj leti sem res pridno tekla vsak dan eno uro, kar se je tudi poznalo na postavi. Sicer pa mislim, da se za lepo telo splača garati celo leto, ker rezultati niso vidni le na morju," pravi temnolaska, ki obožuje sončenje. Pri tem seveda pazi na zaščito in uporablja visok faktor, saj ji je všeč zagorela polt brez rdečice. V srednješolskih letih je hodila tudi v solarij. "Danes se mi zdi to neumnost in tega ne bi ponovila. Ni zdravo, poleg tega pa barvo raje pridobim na prvem obisku morja. Samoporjavitvenih krem pa nisem nikoli uporabljala," je iskrena voditeljica, ki bo letos, tako kot vsako leto, na plaži paradirala v novih kopalkah, čeprav prizna, da težko najde take, v katerih se dobro počuti.

Miha Kavčič: Z utežmi do popolne postave

Nekdanji udeleženec šova Kmetija: Nov začetek in član skupine Sestre, Miha Kavčič, se za lepo postavo trudi celo leto, pridno športa in pazi na prehrano. "Ogromno pojem zelenjave, pa tudi jajc, tune, riža, lososa, oreščkov, piščanca in rdečega mesa, po vadbi pa vzamem proteinske dodatke in spijem veliko vode," pove Miha, ki se občasno tudi pregreši, bolj s sirom kot s sladicami. Njegova najljubša vadba je mešanica aerobne in anaerobne vadbe, najbolj pa se preznoji ob uporabi uteži. "Če je plaža motivacija, da ljudje naredijo vsaj nekaj za svoje zdravje in postavo, se mi zdi to super. Je pa malo žalostno, da v prvi fazi veliko ljudi bolj skrbi to, kako bodo videti na plaži in kako jih bodo dojemali drugi, kot pa njihovo zdravje. Konec koncev je lepo postavo lepo videti tudi sredi zime v domačem ogledalu, kajne?" je iskren Miha, ki se sončnim žarkom nastavlja postopoma, izogiba se močnega sonca in uporablja zaščitni faktor 50. "Uporabljal sem tudi solarij, vendar sem se že dolgo nazaj odločil, da me ne gane več. Nimam potrebe, da bi svojo kožo še dodatno obremenjeval," zaupa zgovorni Ljubljančan, ki na plaži prisega na kratke kopalke priznanih modnih hiš. "Ne maram kopalnih hlač, zaradi občutka, ko se ti tkanina prilepi na stegno. Manj je več. Pa še seksi so in nič ne skrivajo," v smehu zaključi vedno pozitivni Miha.

Barbara Majič