Skrita kamera s Francijem Kekom: Ni tako preprosto, kot je videti!

Skrita kamera s Francijem Kekom: Ni tako preprosto, kot je videti! (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Lady
31. 1. 2019

Če ste si ljubitelji skritih kamer mislili, da se je Franci Kek že poslovil od 'nagajanja' pred televizijski kamerami, ste se zmotili. 

Kek se je namreč minuli vikend s skritimi kamerami znova vrnil v oddajo Vikend paket, kjer bo vsako nedeljo na ogled ena izmed njegovih novih skritih kamer. Kek jih je doslej posnel že 136, kar pomeni, da bo do poletja presegel številko 150. Prve skrite kamere je za RTV Slovenija posnel v letih od 2003 do 2005.

V primerjavi s takratnimi časi pove: “Razlika je predvsem pri mladini, ki danes hodi po cesti s slušalkami v ušesih, veliko med njimi jih poleg tega zre še v telefon. Ko jih hočem zaplesti v neko akcijo, me velik del niti ne opazi. Po drugi strani pa dejstvo, da mladina manj gleda televizijo kot včasih, pripomore k temu, da me ne prepoznajo. Pri starejših imam kar precejšnje težave, saj približno dve tretjini vesta, kdo sem in da snemam skrito kamero. V štiriminutnem prispevku, kolikor povprečno traja ena epizoda, prikažemo le uspešne akcije. Za štiri minute povprečno snemamo štiri ure. Na srečo je v Ljubljani in na Obali zelo veliko turistov in ti se kar pogosto pojavljajo v prispevkih. Zgodi pa se tudi, da me prepoznajo in vejo, kdo sem, a ne vejo, da snemamo. To seveda na koncu vsakemu povem in prosim za dovoljenje za objavo.”Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Igor Zaplatil, RTV Slovenija