Skupina SkorBand: Nepogrešljiva na zabavah

“Kratkoročno načrtujemo lasten koncert ob peti obletnici delovanja in do takrat še kakšen singel. Dolgoročno pa je v načrtu izid lastne zgoščenke.” (foto: Matej Vranič) Matej Vranič
Vir: Story
24. 6. 2017

Na slovenski glasbeni sceni že štiri leta jadrajo člani skupine SkorBand. Devet fantov in eno dekle, ki nastopajo že skoraj v bigbandovski zasedbi, so prava popestritev, ki s svojo energijo in poskočno glasbo poskrbijo za cel žur.

Pred kratkim pa so se povezali tudi z Daretom Kauričem, ki je poskrbel, da se bo o njih še zagotovo govorilo. Saksofonist Rado Kompan in pevka Larisa Gregorc si najbolj želita, da bi poslušalci uživali ob njihovih plesnih ritmih, oni pa bodo dali 'muziko bolj naglas'.

Story: Vaša pesem Dej muzko bolj naglas! v prvem refrenu takoj spominja na glasbo Kingstonov. Ni skrivnost, da ste se povezali tudi z njimi. Nam zaupata kaj več?

Rado: Res je, mogoče skladba nekoliko spominja na glasbo Kingstonov, saj je glavni krivec za nastanek naše pesmi Dare Kaurič, njihov član in avtor številnih njihovih uspešnic, s katerim smo se dobro spoznali v zadnjem letu. Pa vendar je skladba Dej muzko bolj naglas! še vedno povsem naša, kar se tiče žanra, aranžmaja in izvedbe. Skladba poslušalcem ponuja nalezljiv glasbeni refren v okvirih retro disco funky beata s kratkimi rapovskimi vložki.

Story: Kako ste se seznanili z Daretom in kako je potekalo vaše sodelovanje? Se boste še povezali z njimi?

Rado: Že kot njihova predskupina na eni izmed zabav smo se imeli priložnost spoznati, že dlje časa pa smo si želeli sodelovanja z Daretom kot priznanim avtorjem, saj sta nam všeč njegov stil komponiranja in energija skupine Kingston. Po strnjenih idejah smo dejansko stopili v stik z Daretom in je bil takoj za akcijo. (smeh) Tako sta nastala melodija in besedilo v Daretovi režiji, skupno pa smo dodelali aranžma. Nekaj novega v sodelovanju z Daretom se že kuha, ampak naj to za zdaj ostane skrivnost.

SkorBand

Story: SkorBand deluje že četrto leto. Kako ste se našli kot skupina in kaj vas povezuje? Nam predstavite vse člane, Larisa?

Larisa: Veliko nas je. Našo ritem sekcijo sestavljajo Dani Skornšek na bas kitari, Boris Golavšek na kitari, Gašper Obšteter na bobnih in Mitja Skornšek na klaviaturah in vokalu. Našo trobilno sekcijo sestavljajo Alojz Kompan in Roman Podlesnik na trobentah, Gašper Zamernik na pozavni in Rado Kompan na saksofonu. Glavna vokalista pa sva Tomaž Glasenčnik in Larisa Gregorc.

Rado: SkorBand v razširjeni in skoraj bigbandovski zasedbi deluje že četrto leto. Sicer smo začeli kot priložnostna spremljevalna zasedba, a ko smo dobili dobre odzive poslušalcev, smo stvar takoj vzeli zares in začeli oblikovati svoj repertoar glede na skupne interese. Že dolga leta nas povezuje glasba, predvsem pa prijateljstvo in druženja tudi ob neglasbenih zadevah. Vsi smo pred tem igrali v drugih zasedbah in jih tako rekoč združili v eno - SkorBand.

Story: Larisa, vi ste edina ženska predstavnica v skupini. Kako se počutite in kako doživljate delo v skupini in nastope?

Larisa: Med devetimi fanti se počutim odlično. Smo super tim, ne boste verjeli, vse se da, kljub desetim različnim karakterjem, ker vsi zremo v isto smer - delati dobro muziko in narediti dober žur. Vsak v bendu ima svojo zadolžitev, skupaj na vajah pa se dogovarjamo in včasih tudi sporečemo, kot običajna družina. Na nastopih uživam ob takšni instrumentalni podpori in energiji, ki je med nami.

Story: Verjetno z oboževalci nimate težav, glede na to, da imate za seboj kar devet fantov. So dečki kaj ljubosumni?

Larisa: Z oboževalci za zdaj nimam težav. Verjetno si marsikdo niti ne upa blizu, ker za mano stoji devet postavnih fantov. (smeh) Z ljubosumnostjo nimamo težav, saj se vsi zavedamo, da je to ne nazadnje naše delo, stati na odru in biti neprestano na očeh ljudem.

Story: Vaš glasbeni repertoar je stilsko izredno dinamičen. Kje nastopate in pri kakšnem stilu zabav ste nepogrešljivi?

Rado: Tako je, naš repertoar je stilsko zelo dinamičen, saj igramo vse od pop rocka, rokenrola, dixielanda, svinga, bluza, latina pa vse do funka in disco glasbe, večnih evergrinov, slovenskih popevk in plesne glasbe. Igramo na maturantskih plesih, različnih žurih, poslovnih zabavah, veliko pa je tudi porok. Nepogrešljivi smo na zabavah, kjer si ljudje želijo do onemoglosti naplesati in slišati stilsko raznovrstno ter polno glasbo.

SkorBand

Story: Na glasbenem trgu je vedno več skupin, a le redke pridejo v ospredje. Kaj je ključno, da neki skupini na naših tleh uspe?

Rado: Slovenski glasbeni trg je zasičen z glasbenimi skupinami in po mojem mnenju le tiste pridejo v ospredje, ki po nečem izstopajo, da si jih ljudje zapomnijo. Vsekakor pa je treba bend kakovostno prodati v paketu, začenši z dobro muziko, odrsko energijo, celotno podobo ter trženjem skupine. Za vse to v veliki meri za zdaj skrbimo še sami.

Larisa: Potrebno je veliko vloženega truda za delovanje glasbene skupine, sploh če se tega lotijo glasbeniki sami. Od začetka moraš biti sam aranžer, stilist, menedžer, vizažist ... V našem primeru je dobro to, da nas je veliko, in več glav več ve in več zna.

Story: Vas mika, da bi se predstavili v kakšnem televizijskem šovu? Vsi vemo, da so ti lahko dobra odskočna deska. Kaj menite o tovrstnih glasbenih podvigih posameznikov?

Larisa: Kot skupina nismo nikoli razmišljali o tem, da bi se prijavili na katerega izmed TV-šovov, preveč smo usmerjeni v to, kar počnemo zdaj. Naša vizija je drugačna. Do prepoznavnosti želimo priti drugače, prav zato se javnosti predstavljamo s prvo skladbo Dej muzko bolj naglas! in vzporedno nastalim videospotom. Sicer pa sama zelo rada spremljam znane šove, se česa naučim in se včasih tudi nasmejem.

Napisala MIMA
Fotografije Matej Vranič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story24/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 24/2017

Story 24/2017, od 08. 06. 2017