Sladke sanje, sladka resničnost

Sladke sanje, sladka resničnost (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
22. 5. 2015

Na dan izida revije Story že nestrpno čakamo na polfinalni nastop dvojca Maraaya, ki bosta na odru pesmi za Evrovizijo kar se da najbolje zastopala slovenske barve. Še pred finalnim nastopom smo ju ujeli v prav posebni akciji - v hotelski sobi sta bila namreč povsem obložena s čokolado. Posebno čokolado, s katero upata, da bosta pridobila naklonjenost medijev tudi na račun simpatičnosti.

Skoraj zagotovo lahko rečemo, da sta Marjetka in Raay v vsej zgodovini tekmovalcev, ki so Slovenijo zastopali na pesmi za Evrovizijo, naredila največ, kar se tiče promocije države in izvajalca. Na Dunaj sta prišla pripravljena in do zob oborožena z darili, ki so se jih v teh nekaj dneh pred polfinalom najbolj razveselili mediji in novinarji iz vseh držav.

“S seboj sva nesla res veliko stvari, od majic do slušalk z najinim logom,” pojasni Raay, ki doda, da sta se povezala s številnimi podjetji in s seboj odnesla veliko promocijskega materiala. Največ veselja pa sta sprožila ob deljenju personaliziranih malih bombonjer, nad katerimi se navdušujeta tudi sama. No, predvsem Raay, ki je menda večji sladkosned od Marjetke, saj je priznal, da se je takoj javil za osebnega varovalca teh okusnih sladkorčkov, ki so nastali v čokoladnici Cukrček.

“Prvotna ideja je bila, da malo konkuriramo Mozart kroglicam in s tem pokažemo, da ne znamo delati samo dobre glasbe, temveč tudi dobro čokolado. Nastali so personalizirani čokoladni pralineji, pozneje pa smo naredili še prave čokoladne zgoščenke za evrovizijske medije in novinarje, na katerih piše ‘Maraaya here for you’. Za vse, ki bi jih v času Evrovizije radi poskusili, lahko zavijete v Cukrček, tam jih tudi imajo,” pove Raay, ki je vse okuse podrobno opisal in jih zavoljo našega intervjuja tudi osebno degustiral. Pred našimi očmi je pojedel vseh šest slastnih čokoladic, ki se skrivajo v lični mali škatlici s pozlačenim napisom, in opisal različne okuse.

“Sicer se moram paziti, ampak bom pojedel za vas, da vam demonstriram. Prvi je okus vanilja kokos, drugi mega mlečni, tretji črna čokolada. Zdaj pa bom poskusil posebnega, ki je modre barve in ki ga je izbrala Marjetka. Narejen je iz slovenske vodke in je zelo eksotičnega okusa. Za konec pa še klasični praline (nougat) in še ena bela čokolada,” s polnimi usti v smehu pojasni Raay, ki prizna, da sta jih z Marjetko pojedla že kar lepo število. “Preveč sva jih že pojedla. Že ko sva jih izbirala, je bilo vse zanimivo, saj sva poskušala vse in med seboj mešala različne okuse in dodatke. Že prej nama je bila formula za čokolado pri Cukrčku všeč, tako da sva se pošteno najedla, da sva sploh lahko izbrala med temi odličnimi okusi.” Čokoladice jim ne uidejo niti pred nastopom, ko bosta potrebovala največ energije, saj se lahko hitro posladkata s personalizirano čokolado, v kateri uživajo številni predstavniki medijev, ki so se posebnih daril izjemno razveselili. S seboj pa sta glasbenika vzela kar 400 čokoladnih cedejev in 200 škatlic pralinejev. Sladkemu grehu se nista mogla upreti niti njuna sinova, ki sta v ponedeljek skupaj z babicami in preostalo družino z Dunaja odpotovala nazaj v Slovenijo, da bi se mami in očka lahko kar se da dobro pripravila na pomemben nastop.

“Nekaj dni smo bili skupaj, vzeli smo si nekaj prostega časa za obisk akvarija in raziskovanje Dunaja … Zelo sta bila pridna, na srečo pa sva imela tu obe babici, teto in njenega moža, ki so jih čuvali, če je kaj vskočilo vmes. Zdaj pa je nastopil čas za delo,” še doda Raay, ki opaža, da so mediji navdušeni nad njuno angažiranostjo in delom, saj se nenehno gibljeta med petimi favoriti, ki jih nenehno omenjajo. “Že po prvi vaji sva imela veliko intervjujev, s katerimi smo začeli ob osmih zvečer, končali pa okoli enih ponoči, kar je večino presenetilo, saj si načeloma delegacije vzamejo po 20 minut za novinarje. Midva pa sva si vzela čas, ker je konec koncev to tudi promocija za našo državo,” pove Raay, ki pravi tudi, da so ju novinarji večinoma spraševali o glasbi in karieri, našlo pa se je tudi veliko zanimivih vprašanj. “Zelo jim je zanimivo - nama pa sicer ni nič posebnega - da na Evroviziji nastopa zakonski par. Super je, da to tako dojemajo, saj je družinski šov in morda nama to prinese še kakšno dodatno simpatijo …”

Raay in Marjetka sta si pred polfinalnim nastopom vzela tudi čas, da bi se še posebej zahvalila vsem, ki jima stojijo ob strani: “Predvsem bi se rada zahvalila vsem za podporo, ki so jo izkazali do danes. Res se čuti lepa energija, zato sva toliko samozavestna in sproščena tukaj, ker je res drugače, če vsa Slovenija stoji za tabo. Tudi znotraj delegacije, novinarjev se to čuti, zato je še toliko lažje. Obetava si lepo doživetje, saj lahko rečem, da si želiva uspešno zgodbo, o pričakovanjih toliko ne razmišljava, kolikor razmišljava o ciljih.” Nekaj oboževalcev je že pripotovalo na Dunaj, da bi pokazali svojo podporo Maraayi, kar ju še posebej veseli. “Na Facebooku se jih je napovedalo kar nekaj, ki bodo prišli na polfinale ali pa na vaje, za katere se prav tako lahko dobijo vstopnice. Vsak nov, ki nama piše, da pride, se mu zahvaliva, ker nama je to zelo všeč in sva vesela, da naju pridejo podpirat prav v živo.”

Sicer pa imata tudi Maraaya, pa čeprav jima je njuna pesem še vedno najbolj všeč, svojega favorita: “Po vseh medijih je največji favorit Šved in Švedska je vedno zelo priljubljena država. Švedska pesem je zelo podobna komadu Davida Guette Lovers in the sun, ki mi je zelo všeč, tako da mi je tudi švedska pesem. Pa obema je pri izvajalcu všeč to, da je zelo simpatičen, sproščen in niti malo nadut. Zelo se trudi ter dela za svoj uspeh in zdi se mi pomembno, da ostaneš na realnih tleh.” Sicer pa se po pričevanju Raaya tekmovalci nič kaj dosti ne družijo med seboj, za kar mu je žal. “Nekoč so bile v hotelu vse delegacije skupaj in je bilo več druženja, zdaj pa tega ni. Sicer je v tem hotelu grška delegacija, tako da se vsaj z njimi srečujemo,” pojasni. Za konec smo ju malo za hec vprašali, ali sta pred polfinalnim nastopom tako kot profesionalni športniki prakticirala ‘vzdržnost’, a je Raay z nasmehom na obrazu odgovoril: “Se ni za bati.”

Napisala Manja Plešnar

Nova Story že v prodaji

Story