Slaščice niso edina strast Jadranke Baraga (Masterchef)

S preostalimi 
tekmovalci se je 
odlično ujela. (foto: Tomo Jesenicnik, Arhiv Pop Tv) Tomo Jesenicnik, Arhiv Pop Tv
Vir: Nova
27. 5. 2019

V šovu MasterChef se je spretno zavrtela tudi Jadranka Baraga, ki se je je hitro prijel vzdevek ljubiteljice peke slaščic. 

Čeprav Jadranka poudarja, da niso le slaščice tista strast, zaradi katere rada ustvarja v kuhinji. Jadranka Baraga slovi kot izvrstna slaščičarska mojstrica, kar med drugimi potrjujejo gostje hotela, v katerem dela. Zaradi nekega nevsakdanjega naročila je bila nedavno še posebej počaščena. Neki gost iz Kitajske si je namreč zaželel posebno sladico in Jadranka ga je z njo tako očarala, da je nato še eno odnesel domov k svoji boljši polovici. To je bilo zanjo veliko priznanje, čeprav sama rada poudarja, da niso zgolj slaščice tiste, ki jih rada ustvarja.

“Mojo ljubezen do slaščic človek z lahkoto opazi. Navdih izvira iz otroštva od mami in babice, s katerima sem kuhala in se spoznavala s tehnikami in surovinami. Ključno vlogo pa je odigrala zame posebna ženska - lanska Slovenka leta Andreja Podobnik Sterle, pri kateri se je moja zgodba ljubezni do slaščic tudi začela. V njihovi pekarni sem pričela ustvarjati sladkosti in osrečevala ljudi z svojimi prvimi sladicami,” je povedala Jadranka.

Rada je kreativna

Za sodelovanje v šovu je Jadranko spodbudila tudi njena družina, ki ji je ves ta čas stala ob strani. “Za odločitev, da se udeležim šova, sem res hvaležna družini, saj brez njihove podpore tega ne bi zmogla. Hvaležna sem, da jih imam in da me podpirajo in so z menoj v dobrem in malo manj dobrem. Oni so namreč odgovorni, da je bila moja udeležba potrjena,” je povedala Jadranka, ki ima v domači kuhinji številne pokuševalce.

“Ljubezen do sladic je v kreativnosti in neprestani želji po nečem novem. Tradicijo in kulturo želim predstaviti na drugačen način. Hrana, ki jo rada pripravljam, pa niso le sladice. Rada kuham in uživam v pripravi hrane, rada kombiniram in eksperimentiram. Slovenske surovine pa vseskozi postavljam na prvo mesto. Veliko sodelujem s kmetijami, slovenskimi pridelovalci hrane, se povezujem z obrtniki in skupaj tvorimo nepozabna doživetja na tradicionalen način z začimbo sodobnosti,” še pove Jadranka.

Besedilo: MIMA // Fotografiji: arhiv Pop Tv (Tomo Jeseničnik)