Slavko Ivančić: “Na življenje gledam drugače”

Slavko Ivančić: “Na življenje gledam drugače” (foto: Alpe, Aleksandra Saša Prelesnik) Alpe, Aleksandra Saša Prelesnik
Vir: Story
21. 6. 2018

"Vsako življenje ima vzpone in padce. Nimam česa skrivati, seveda sem se velikokrat znašel na točki, kako naprej, kaj in kako narediti. A zaradi notranje želje, moje karakterne trme in nekega notranjega zagona sem šel naprej, vztrajal pri svojem in po korakih prišel do cilja, ki sem si ga zadal," pove primorski glasbenik Slavko Ivančić, ki napoveduje izid novega albuma še pred poletjem.

Zaupal nam je, da se mu je življenje po nesreči obrnilo na glavo, a je zaradi vztrajnosti uspešno okreval in se znova vrnil h glasbi in novim zmagam. Pred tedni je tako izdal novo pesem z naslovom Vse je v glavi: "Sem perfekcionist, in to na trenutke pričakujem tudi od drugih. Moja največja motivacija v zadnjih letih je družina. Med druženjem z družinskimi člani, vnuki dobesedno letim." Slavko ne obuja rad spominov na prometno nesrečo, ki se mu je zgodila pred tremi leti. A mu oči kar zažarijo, ko ga spomini popeljejo v čas, ko se je zbudil iz enomesečne kome in se v Bolnišnici Izola ter nato na petmesečni rehabilitaciji v Soči z veliko zdravniško pomočjo in vztrajnostjo vrnil v normalen življenjski vsakdan.

Slavko Ivančić: “Na življenje gledam drugače”

"V nesreči, v kateri sem utrpel hude poškodbe glave, sem bil mesec dni v komi in pet mesecev v bolnišnici. Z vztrajnostjo pri rehabilitaciji ob pomoči vrhunskih zdravnikov sem dokazal, da sem trmast. Takrat sem imel zelo jasen cilj preživeti in se postaviti na noge. Bolnišnica Izola in Soča sta zame naredili veliko, tako da to jemljem kot čudež. Med okrevanjem sem po nasvetu zdravnikov spremenil pogled na življenje in začel pisati novo zgodbo. Starega Slavka ni več in je drugi Slavko, ki gre s pozitivnimi mislimi in pogledom na življenje naprej. Vsakdanje in glasbeno življenje dobita nove poglede, vrednote in smisel."

Primorska glasbena legenda je že leta s svojo ekipo marljivih delavcev portoroškega Avditorija, RTV Slovenija zelo uspešen kot umetniški vodja na portoroškem festivalu MMS. Portoroški kulturni hram je Slavku zelo pri srcu, saj je to njegov dom, v katerega se vedno rad z veseljem vrača. "Portoroški Avditorij je moj dom. Živim nad Bernardinom in v 80. letih sem glasbeno startal ravno v Avditoriju. Zato ima portoroški kulturni hram posebno mesto v mojem srcu. V vlogi umetniškega vodje na festivalu MMS se počutim odlično, saj imam ob sebi odlično ekipo, s katero skupaj dihamo od začetka do konca festivala. V zadnjih letih smo naredili veliko korakov. Tako lahko tudi za letošnji festival razkrijem, da takšnih in drugačnih presenečenj na odru ne bo manjkalo, saj vsi stremimo k temu, da sij festivala ostane na ravni, ki smo jo dosegli v zadnjih letih."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije Alpe, Aleksandra Saša Prelesnik, osebni arhiv, Mediaspeed, arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story13/2018

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 13/2018

Story 13/2018, od 07. 06. 2018