Slavko Ivančić: Vrnil se je na koncertni oder

Slavko kljub vsem 
festivalskim obveznostim 
ter snemanju kar dveh novih 
albumov pripravlja tudi svoj 
samostojni koncert, ki ga 
napoveduje za 15. avgusta v 
portoroškem Avditoriju. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
17. 5. 2016

Primorski pevec Slavko Ivančić, ki spada med najboljše slovenske vokaliste, se po lanski julijski prometni nesreči počasi vrača na svojo glasbeno in poslovno razgibano pot, kjer mu izzivov, kot vedno, ne manjka.

Pred dnevi je primorski pevec od svojih zdravnikov prejel težko pričakovano potrditev, da je z njegovimi glasilkami vse v redu. Za nekaj trenutkov je s svojim unikatnim glasom razveselil množico ljudi na Tartinijevem trgu v Piranu, kjer je potekal tradicionalni Solinarski festival. Slavko nam je iz prve roke potrdil svojo vrnitev ter nam ob tem povedal tudi zanimivost letošnjega julijskega festivala MMS v Avditoriju, katerega priprave so v polnem teku. "Ko sem se pripravljal na pregled v klinični center v Ljubljano, sem bil kar malce živčen. Upal sem, da zdravniki ne bodo zaključili moje kariere ter mi prepovedali peti. Opisati, kako sem se počutil po pregledu glasilk, ko mi je zdravnica rekla, da naj grem čim prej nazaj na radio in televizijo, je nepopisen. Kot bi se znova rodil," je bil jasen Ivančić, ki je napovedal, da bo na prvem koncertnem prizorišču po dolgem času odsotnosti z odrov nastopil v Kopru, 17. junija, v sklopu koncerta Radia Capris.

Slavko je tudi umetniški vodja priljubljenega festivala MMS, ki v poletnih mesecih, natančneje julija, združi vso glasbeno smetano Slovenije v portoroškem Avditoriju. "Na letošnjem 36. Festivalu MMS, ki bo v soboto, 9. julija 2016, v amfiteatru Avditorija Portorož se bo predstavilo 14 izvajalcev, ob spremljavi benda MMS. Voditelja ostajata vedno odlična in profesionalna Mario Galunič in Lorella Flego," kot iz topa razkrije Slavko in doda: "Pesmi so zelo zanimive za vse okuse in generacije. Vsekakor pa zabavne, sončno morsko obarvane, kot se za festival spodobi. Letošnji festival bo ponudil dobre izvajalce ter šopek unikatnih ženskih glasov, kot so Polona Furlan, Manca Špik, Nuška Drašček, Steffy, ki s svojimi nastopi vedno znova očarajo občinstvo. In, upam si trditi, da bo tudi letos tako."

■ ALOJZ PETROVČIČ

Priporočamo