Slikanje za Playboy - gola slovenka na Veliki planini!

Slikanje za Playboy - gola slovenka na Veliki planini! (foto: Andraž Blaznik) Andraž Blaznik
Vir: Nova
2. 5. 2017

Čudovite obline razgaljenega dekleta tudi v pravi zimski pravljici ogrejejo vse prisotne. O tem smo se lahko prepričali na snemanju pictoriala za revijo Playboy, kjer so v objemu prečudovitega okolja Velike planine posneli fantastične fotografije dekleta, ki bi ga lahko brez težav umestili v priljubljeno serijo Gorski zdravnik.

"Zahvaljujoč mrazu in snegu smo posneli zanimive fotografije, ki jih je navdihnil alpski duh, preprosto in čudovito kmečko življenje. Malo nas je zeblo, pa vendar le prvih nekaj sekund, potem pa smo se tako kot golote povsem navadili," je povedal Aleš Bravničar, fotograf, za katerega je to prvi pictorial, narejen v Sloveniji, saj so do tedaj pogosto odleteli v tropske kraje, kjer so v objektiv ujeli lepa dekleta.

Seveda pa ni šlo brez zapletov, tako da se je tudi ekipa s planine vrnila z nekaj zanimivimi zgodbami. "Na dan snemanja je bilo ravno omejeno delovanje nihalke in sedežnice, tako da smo imeli kar nekaj težav, kako in kdaj vse spraviti na vrh planine," z nasmehom pove priznani fotograf, ki je tokrat pred kamero povabil Špelo Sojer, kot sam pravi "primerno dekle s klenim imenom in zdravo žensko postavo."

Špela Sojer

Simpatično dekle sicer živi v Angliji, tokrat pa so njen desetdnevni obisk Slovenije izkoristili tudi za fotografiranje. Na fotografijah tako lahko občudujemo čudovito postavo, ki se nekoliko razlikuje od predstav ameriškega Playboya.

Špela pred objektivom ni imela nikakršnih težav, za nov izziv pa se je odločila povsem po trenutnem navdihu: "Želela sem si nekaj novega, novo izkušnjo, ki mi bo v lep spomin, tudi ko bom starejša. Lik mi je bil pisan na kožo, saj sem neprestano nasmejana, tako da sem se lahko hitro sprostila."

Pohecali smo se, da bi lahko bila 'hči gorskega zdravnika', moja mami pa me je označila za Heidi." Lepotička je sicer dolgo kot specialistka za parfumerijo delala v svetovno znanem londonskem Harrodsu, maja pa jo čaka nova preizkušnja, saj je sprejela ponujeno delo vizažistke za priznano lepotno znamko.

Nika Arsovski