Ne se hecat: Slovence najbolj sprosti "šimfanje"

Ne se hecat: Slovence najbolj sprosti "šimfanje" (foto: Dejan Nikolič) Dejan Nikolič
Vir: Story
13. 3. 2015

Poimenovali so jo kar 'vsegeneracijska oddaja', ki bo zabavala staro in mlado. Na nacionalno televizijo RTV SLO je prišla oddaja Ne se hecat', ki bo pripomogla k zabavnemu sobotnemu programu na televiziji. V vlogi voditeljskega para se bosta preizkusila prekaljen in zabaven igralec Boris Kobal in zapeljiva ter hudomušna lepotica Nina Osenar.

Story: Čemu se Slovenci najraje nasmejimo in kaj nas najbolj sprosti?

Boris: Ponavadi se najraje smejemo drugim. O sebi imamo odlično mnenje in očitno ne znamo ali ne poznamo pojma samoironije, ki je zelo popularna po svetu. Najbolj nas pa sprosti 'šimfanje'.

Nina: (smeh) Boris, si pa iskren! (smeh) Jah, takšna je resnica, kar je velika škoda, saj je samoironija lahko nekaj najbolj zabavnega. Če se znaš pošaliti na svoj račun, si 'skulirana', inteligentna 'faca'! Sproščanje pa je po mojem mnenju sprehod na Rožnik ... in ob tem 'šimfanje' s prijateljem. (smeh)

Story: Nina, zakaj ste se odločili za prestop s Planet TV na RTV SLO in ali ste se že kdaj prej spogledovali z idejo o nacionalki?

Oddaja Ne se hecat' mi preprosto ponuja največji izziv. Že dolgo sem si želela voditi klasičen šov, dober variete, s kakšnim fajn sovoditeljem. (smeh)  Sicer sem se pa na Planetu imela res super. Z odlično ekipo smo štiri sezone ustvarjali dobro oddajo in odšla sem s težkim srcem. Vsekakor pa je bilo zame pri odhodu s Planeta najpomembnejše to, da sva se s programskim direktorjem Gorazdom Slakom poslovila brez kakršnihkoli zamer.

Story: Boris, vi ste bili do zdaj v vlogi kapetana rdeče ekipe v oddaji Moja Slovenija. Boste zdaj Ninin kapetan ali menite, da se Nina ne bo pustila voditi?

Boris: Nina ni ladja, ki potrebuje kapitana. Če že kaj od tega, je ona cela flota, in če že, potrebuje admirala. Ampak ona ni to. Ona je mirno morje, prelepih barv in odtenkov.

Story: Nina, v čem boste vi držali vajeti v oddaji?

Recimo, da je moja naloga nekako vse skupaj krotiti in držati skupaj. Da studio kar naenkrat ne postane totalen improvizacijski cirkus in začne oddaja razpadati kot namočen kruh! (smeh) Vsaj tako je zastavljeno, ampak glede na to, da sva z Borisom oba sproščena in spontana, bova morala kar drug drugega držati na vajetih. (smeh)

Story: Kaj je tisto, kar vaju najbolj povezuje kot voditeljski par?

Sta jin-jang ali karakterno in humorno dokaj podobna drug drugemu? Boris: Mislim, da imava nekaj skupnega. Če nič drugega, imava smisel za humor. Takoj sva se ujela, kot da se že dolgo poznava.

Nina: Vsekakor sva se našla v podobnem smislu za humor, debatirava lahko povsem neobremenjeno, o čemerkoli ... To je lep občutek, kot da se res dolgo poznava.

Story: Kdaj sta res komu rekla, ne se hecat'?

Ali načeloma to spodbujata in kdaj menita, se resnično ni treba šaliti? Boris: V tem kontekstu ponavadi nadomestim besedo hecat' s krepkejšo inačico. Kje so meje šale? Kdaj je treba nehati? Meja je točno tam, kjer si jo postavljaš po lastnih moralnih parametrih.

Nina: Ah, pravzaprav je ni reči, iz katere se prav ne bi smeli hecati. Za premagovanje vsakodnevnih ovir je dobra mera humorja najboljše zdravilo. Sama ponavadi frazo ne se hecat’ uporabljam ob kakšni nenavadni, neverjetni, bizarni ali pa lepi novici. Recimo, zadnjič, ko mi je mama povedala, da je zadela sedmico na lotu! Hecam vas, pri nas nihče ne igra lota. (smeh)

Story: Zaradi česa je oddaja Ne se hecat' konkurenčna in drugačna od drugih?

Boris: Ni resničnosti šov, ki še vedno navdušuje Slovence, ki mislijo, da je vse tako krvavo zares, v bistvu pa gledajo 'naštiman blef'. Ni kviz. Ni pogovor a la nočni klub, ni informativna in poučna oddaja … Je pa sproščen, stari, dobri variete, poln zabave, spretnosti in drugačnih vragolij.

Nina: Ja, to je stari dobri klasični šov. Sobotna zabava, vredna ogleda. Razen če ste eden tistih namrgodencev, ki uživa samo takrat, ko ima pokvarjen dan. Potem pa gledanje naše oddaje absolutno odsvetujem, saj lahko zagotovim, da se vam bodo kotički ustnic razlezli, do koder gre! (smeh) Rubrike bodo zanimive, zabavne, od tega, da bo šla neka znana medijska osebnost na zmenek z naključno izbranim gledalcem, jaz in Boris pa mu bova prišepetavala, kako naj jo osvaja, pa do tega, da se bo znana oseba pod vodstvom mentorja naučila nekaj, česar sicer ne počne, prek telefonskega glasovanja pa bodo ljudje denar lahko namenili določeni dobrodelni organizaciji, pa nenavaden gost iz tujine, ki bo pravzaprav glavna atrakcija, in še in še!

Story: Imata priljubljeno tematiko ali 'del' oddaje, ki vama še posebej ustreza?

Boris: To pride pozneje. Po nekaj oddajah šele ugotoviš, kaj ti je pri srcu, a vendar ti mora biti vse pri srcu.

Nina: Počakajmo na prvih nekaj oddaj. Za zdaj mi je celoten koncept všečen, prijazen, zabaven, zato sem se tudi odločila, da sprejmem povabilo za vodenje.

Story: Kako poteka snovanje oddaje in koliko je vajinega osebnega prispevka k vsebini?

Boris: Voditelja oddaje sva. Osebna nota je neizbežna. Sodelujeva pri nastajanju scenarijev, tako da poveva, kaj nama ustreza ali kaj bi rada tam počela.

Nina: Jaz sem se že dogovorila, da bo naključno izbrani gledalec, ki bo šel na zmenek z znano osebo, moj oče ... ker dobi nagrado. Pa nekaj prijateljev glasbenikov sem tudi že vpeljala, pa nekaj zbranega denarja prek telefonskih zvez bo šlo za mojo novo savno. Toliko o osebni noti! (smeh)

Story: Bo oddaja potekala v živo ali bo posneta vnaprej?

Boris: V živo, in to me še dodatno žgečka. Nina: Joj, ja, to je res vznemirljivo! Zelo sem pogrešala vodenje oddaj v živo, komaj čakam, da stopim na oder!

Story: Kaj pa del, ki se dogaja na terenu? Kako bi opisala sodelavko Evo Cimbola, ki skrbi za presenečenja slavljencev na terenu? Kaj pa 'ta mali' Aleš Ljoljo?

Boris: Aleš je zelo simpatičen fant. Duhovit in hiter ter talentiran. Ga imam že za svojega. Upam, da tudi on mene.

Nina: Evo poznam kot nadvse prijeten radijski glas. V živo pa je še bolj simpatična, ima čudovit nasmeh in dobro energijo. Sicer nama še ni uspelo udariti pravega ženskega čveka, ampak čutim, da je zelo nežna in čustvena oseba, ki tega tudi ne skriva, če je prava priložnost. Mislim, da bo ravno zaradi tega odlična za presenečenja na terenu.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story10/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 10/2015

Story 10/2015, od 05. 03. 2015

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri