Slovenska športnica odkrito o svoji depresiji in bankrotu ter o poti iz brezna

Slovenska športnica odkrito o svoji depresiji in bankrotu ter o poti iz brezna (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
13. 1. 2021

Brigita Langerholc je bila naša zelo uspešna športnica, ki se je - tako kot številni drugi ljudje - znašla pred težkimi življenjskimi preizkušnjami.

A te je niso zlomile, saj se je odločno postavila zase in ukrepala. V enem od intervjujev je pred kratkim iskreno spregovorila o tem, kaj se je dogajalo v njenem življenju.

"Športno pot sem končala pri 33 letih in nato v razmiku nekaj let rodila tri hčerke. V novi vlogi se nenadoma nisem več znašla in nisem vedela, kako naprej. S tem sem si priklicala depresijo, ki je bila tudi moja velika učiteljica. Vse se je dogajalo zelo hitro in je bilo zelo intenzivno.

Mučila me je poporodna depresija, pokarierna in še kaj bi se našlo. Nekatere stvari, v katerih sem dolga leta delovala in bila uspešna, mi niso več služile. Dolga leta sem živela v svojem balončku in imela maske, ki sem jih nosila v medijih in športu, a nenadoma niso bile več učinkovite. Sprevidela sem, da je prišel čas za 'resetiranje'. Dobila sem napotnico za zdravljenje v Begunjah, a ker sem imela doma majhnega otroka, ki ga nisem želela pustiti doma, sem se odločila za drugo pot, pot alternative."

Vir: Revija Zvezde Lady

Dodala je, da je trdo delala leto in pol ter postavila temelje glede družine, financ, odnosov v družini in vrednot, ki jih z možem želita pustiti svojim trem hčerkam. In uspelo ji je!

Priporočamo