Slovenska voditeljica številne ganila s svojim zapisom: Izgubila je drago prijateljico, tako se je poklonila njenemu spominu

Slovenska voditeljica številne ganila s svojim zapisom: Izgubila je drago prijateljico, tako se je poklonila njenemu spominu (foto: Profimedia) Profimedia
21. 1. 2022

Še premalo se zavedamo, kako dragoceni so trenutki, ki jih preživimo z najljubšimi.

Veliko ljudi je že doživelo izgubo v življenju, med njimi pa je tudi naša znana voditeljica Tanja Kocman, ki jo poznamo kot osebo brez dlake na jeziku ter žensko, ki ne skriva svojih čustev, ko gre za najbližje.

Ksenija Benedetti pokazala, kdo ima pomembno vlogo v domu, ki si ga deli z Borisom Cavazzo

To je dokazala tudi z objavo na Facebooku, ki je požela veliko pozornosti, marsikdo pa se je ob njej še kako zamislil. Ganljiv zapis je namenila svoji prijateljici, ki bi praznovala rojstni dan, a je žal več ni.

"Bili sva sošolki v osnovni in kasneje v srednji šoli. Vmes sva se malo zgubili - ker je življenje narejeno, da se. A nekako se z nekaterimi potem spet najdeš. Z njo sva se. Preplesali smo nabito polne večere v Takosu, preanalizirale vse poglede in pomežike naključnih mimoidočih, se bodrile, pokregale, predvsem pa smo se nasmejale. Bila je unikatna oseba. In še mnogo več. In zdaj ... je že en čas ni.

Pa se mi zdi, da ne dojamem. Ker, ko nekoga ne vidiš vsak dan, se ne zavedaš, da nekoga več ne boš videl noben dan. Sploh nekoga katerega besede ali pogledi ti preletijo um vsakič, ko se znajdeš v situaciji v kateri si bil tudi z njo. Toliko spominov ... a ne za javnost," je zapisala Tanja.

Opozorila pa je na nekaj, kar prepogosto pozabljamo: "Borimo se za toliko napačnega, spregledamo vse pravo, mečemo srca v senco, nastavljamo druge na sonce in puščamo sebe ... same. Kot da imamo sto življenj. Kot da to eno ne šteje. Eni se borijo za kariero, drugi za ljubezen, tretji za to, da bi dokazali drugim, da zmorejo, četrti pa se borijo samo za to, da prvim trem otežujejo bitko. A na koncu ... na koncu nihče od nas ne ve, koliko časa ima. In kaj je še bolj žalostno je to, da se redko kdo vpraša, kaj pa bi s tem časom sploh rad. Zase."

Njena iskrenost je - vsaj po odzivih sodeč - marsikoga vzpodbudila k razmisleku o stvareh, ki v življenju resnično štejejo, kar pa je vedno dobrodošlo. Zato lahko mirno rečemo: Tanja, kapo dol za tole!