Slovenske plavalce v Koreji domačin povabil na izlet v Gwangjuj

Slovenske plavalce v Koreji domačin povabil na izlet v Gwangjuj (foto: Plavalna zveza Slovenije/STA) Plavalna zveza Slovenije/STA
Vir: STA
19. 7. 2019

Slovenska plavalna reprezentanca v Gwangjuju si je v Južni Koreji privoščila nenačrtovan ogled mesta in mestnih tradicij. Tja jih je povsem po naključju povabil eden od lokalnih politikov.

Ponedeljkovo popoldne so plavalci izkoristili za obisk mestne tržnice, kjer jih je ogovoril eden od domačinov. Hitro se je izkazalo, da gre za lokalnega politika, ki je bil pred časom v Sloveniji in tako navdušen nad Postojnsko jamo in drugimi lepotami državice na južni strani Alp, da je plavalce povabil na kratek izlet v predmestje Gwangjuja.

V sredo so se plavalci popoldan tako odpravili na ogled tradicionalne srednjeveške korejske hiše in šole ter se udeležili čajanke, kjer so se preoblekli tudi v korejska oblačila. Sledila je še skupna večerja.

Nad njo je bil najbolj navdušen Peter John Stevens: "Meni je bilo res dobro. Mize so bile polne dobrot, dekleta pa so se pritoževala, da so jedi preveč pekoče. Kakšna morda res, druge pa so bile dobre."

"Vsekakor je bila to ena od priložnosti, da tudi kaj vidimo v Koreji in seveda smo to izkoristili. Malo je bilo sicer časa, a super, da razbijemo to monotonijo med enim in drugim treningom tukaj," pa je dodala Tjaša Oder.

Povsem brez promocije v politiki seveda ne gre in kasneje je gostitelj na socialnih omrežjih ob opisu dogodka izpostavil, da gre za tekmovalce iz države, iz katere prihaja soproga ameriškega predsednika Donalda Trump.

Priporočamo