Slovenski glasbenik bil proglašen celo za častilca hudiča

Slovenski glasbenik bil proglašen celo za častilca hudiča (foto: Arhiv revije Story) Arhiv revije Story
27. 9. 2019

Če je bilo v preteklih dneh govora predvsem o platnici Sokijevega notnega zvezka, na kateri je določene posameznike zmotila fotografija, ki vsebuje metal znak z iztegnjenim mezincem in kazalcem, zaradi katerega je bil Soki proglašen celo za častilca hudiča, je podjetje Kopija Nova te dni obrnilo nov list zgodbe.

Skupaj s Sokijem so namreč pripravili novo pošiljko zvezka, ki poleg notnega črtovja in različnih uporabnih delov vsebuje tudi razlago glasbenih fraz ter misli najuspešnejših pripadnikov slovenske glasbene scene. Tokrat pa so ga opremili tudi s Sokijevim lastnoročnim podpisom.

“Z notnim zvezkom želim dati glasbi večji pomen in ravno tega v sodobnem sistemu primanjkuje. Po obisku preko 100 šol sem namreč opazil, da se pri glasbenem pouku na številnih šolah ne uporablja notni zvezek. Glede na to, kako veliko prisotnost ima glasba v našem vsakdanjem življenju, je prav, da se le-ta vrne v šolske klopi. V zabavni in prenovljeni obliki seveda. Podpis bo simboliziral, da ljudje z dobrimi nameni stojimo skupaj in delamo za skupno dobro”, je ob podpisovanju dodal Soki.

Ob nakupu Sokijevega notnega zvezka boste donirali 0,50 eur za projekt 20 za 20. Kljub začasni zaustavitvi projekta namreč Soki obljublja, da bo z zbranimi donacijami od prodaje zvezka nakupil še vedno zelo potrebna glasbila in jih pripeljal na osnovne šole.

Priporočamo