Slovenski orli: Kako jih je spremenilo očetovstvo?

Slovenski orli: Kako jih je spremenilo očetovstvo? (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Nova
12. 4. 2018

Med slovenskimi športniki je zavladal pravi 'baby boom'. Potem ko se je naraščaja po koncu olimpijskih iger razveselil deskar Žan Košir, bosta ob začetku poletja zibala še smučar prostega sloga Filip Flisar in smučarski skakalec Peter Prevc. Prav zato smo se odločili, da povprašamo nekatere slovenske orle, kako je njih spremenilo očetovstvo.

Jernej Damjan

"Starševstvo te v življenju najbolj spremeni. No, prisili te, da nekaj spremeniš. Že tako sem urejen tip človeka, Nikki pa je še premaknila moje meje. Po njenem rojstvu še bolj premikam svoje meje. Vse, kar mi je bilo prej morda težko, je danes povsem enostavno," nam je zaupal Jernej Damjan, ki pa na vrhu skakalnice ne razmišlja o nevarnostih, saj je prepričan, da je na tem svetu dosti več nevarnih stvari kot pa smučarski skoki: "Če realno gledaš, je bolj nevarno iti čez prehod za pešce kot pa skočiti na skakalnici. Zgleda grozno, ampak ni."

Nasveti za  bodoče očke!

Robert Kranjec

"Mislim, da je starševstvo zelo dobrodošlo. Šele takrat drugače gledaš tako na skoke kot na življenje okrog sebe. Vidiš stvari z druge perspektive. V kakšnih situacijah ni lahko, vendar pa je lahko prav otrok dodaten motiv za še boljše rezultate," nam je razkril Robi Kranjec.

Nasveti za  bodoče očke!

Anže Lanišek

"Čim manj poskušam mešati skoke in svoje družinsko življenje," pojasni Anže Lanišek, ki ne verjame, da se je z očetovsko vlogo njegov odnos do športa kako spremenil: "Tudi zdaj včasih hodim po robu, pri skokih moraš včasih tvegati, iti preko sebe. Čisto malo, da vidiš, kje so meje. Mislim, da velike razlike ni, vsaj za zdaj, morda bo drugo leto, ko bo sin večji, kako drugače."

Nasveti za  bodoče očke!

Besedilo: Maja Muhič // Foto: Goran Antley, Helena Kermelj, Igor Zaplatil