Slovenski pozdrav: Blaž Švab povedal, da ima oddaje dovolj, RTV povedala drugačno zgodbo

15. 10. 2020

Nedavno je kot strela z jasnega udarila novica, da se oddaja Slovenski pozdrav po sedmih letih umika z malih ekranov, na nacionalni televiziji pa so zdaj pojasnili svojo plat zgodbe.

"Začutil sem, da je te zgodbe dovolj, da je enkrat treba reči zadnjo, da je navsezadnje čas za nove projekte," s temi besedami se Blaž Švab po sedmih letih poslovil od oddaje Slovenski pozdrav in ob tem šokiral številne gledalce, ki so komaj čakali, da je prišel konec tedna in s tem čas za priljubljeno oddajo.

A kot kaže ni šlo le zato, da bi se Blaž želel posloviti od oddaje in se posvetiti novim projektom, saj so na RTV povedali tudi svojo plat zgodbe. "Od prve oddaje Slovenski pozdrav je minilo sedem let oziroma 14 sezon. V tem obdobju je bilo posnetih 200 oddaj, šest festivalov Slovenska polka in valček, pet Silvestrskih pozdravov. Oddaja Slovenski pozdrav je od aktualnih oddaj Razvedrilnega programa TV Slovenija pravzaprav najdlje na sporedu in vsaki oddaj se čas enkrat izteče. V Razvedrilnem programu, kjer imajo dolgoletne izkušnje s pripravljanjem takšnih oddaj - od Zoom-a do oddaje Spet doma in podobnih - so ocenili, da je čas za novo glasbeno-razvedrilno oddajo, v kateri bodo predstavljene vse zvrsti slovenske popularne glasbe, ne zgolj narodno-zabavna. Gledalci si od marca prihodnje leto ob petkih zvečer na TV SLO 1 lahko obetajo dobro zabavo, veliko glasbe, pozitivne energije, ščepec, dva, tri humorja, pa tudi nekaj tekmovalnosti," poroča Žurnal.

Morda vas zanima tudi: Blaž Švab se po sedmih letih s cmokom v grlu poslavlja, gledalci naravnost v šoku

No, vse pa kaže, da se morda gledalci lahko nadejajo, da bodo Blaža Švaba in Darjo Gaješek še vedno lahko gledali na malih zaslonih. "Odločitve o tem, ali bosta Blaž Švab in Darja Gajšek tudi v prihodnje sodelovala z RTV Slovenija, v Razvedrilnim programu še niso sprejeli, se pa o tej možnosti pogovarjajo," še poročajo.

Kakorkoli že, Slovenski pozdrav bo na sporedu še do konca leta, potem pa bo hitro jasno, kaj novega se gledalcem obeta na nacionalni televiziji.

Priporočamo