Smiljan in Helena Mori praznovala 10 srečnih let

"Otok si bova za vedno zapomnila." (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
12. 9. 2013

Naš najbolj znani motivator Smiljan Mori je pred desetimi leti v zakon popeljal Heleno Kodrič, takrat tudi znano kot uspešno pevko. Uradno sta se poročila v Sloveniji, dobra dva tedna zatem pa še romantično na otoku Fidži.

Smiljan in Helena sta se v Sloveniji pred Bogom poročila pred desetimi leti 18. avgusta, nato pa 2. septembra še na otoku Fidži. Helena nam je zaupala: "Otok si bova za vedno zapomnila. Ne le zaradi poroke, ampak tudi zaradi tega, ker sva z njega šla polna ljubezni. Preprosto se nalezeš ljubezni otočanov, ki živijo s preprostimi stvarmi, brez stresa, kot ga pozna zahodni svet.

Živijo zelo naravno in dihajo s polnimi pljuči. Še dolgo po tem, ko sva se vrnila s Fidžija, sva to posebno energijo nosila v sebi. Čas pa je vseeno nazaj privlekel navlako zahodnega sveta. Bo treba spet na ta otok po to čudovito brezmadežno energijo. Tokrat z že takrat zelo želenimi otroki."

Na deseto obletnico spet na rajski otok

Takrat mladoporočenca sta si namreč obljubila, da bosta na deseto obletnico spet šla na ta rajski otok. "No, morda ne za deseto obletnico, a nekoč bova tja zagotovo peljala svoja otroka. Na plažo, kjer sva se poročila. Vseskozi sva vedela, da se bova enkrat poročila nekje na samem. Ves čas se nama je zdelo, da je odločitev za poroko in poročni obred nekaj, kar je samo najino. To je bila najina največja želja - da bi se poročila na samem, samo midva.  

Ne velika poroka, ampak samo midva. Ko sva vsak svoje starše prosila za blagoslov, da nama to dovolijo, sva jim bila neizmerno hvaležna, ker so oboji privolili. Simbolično sva se poročila bosa, na plaži, brez kakršnekoli panike pred obredom, s preprosto, doma narejeno frizuro in minimalnimi ličili.

Poročno pričo, Kenija, sva si izbrala kar v resortu, v katerem sva bila nastanjena. Lahko rečem, da sva se poročila čisto v najinem duhu. Preprosto, tako kot sva midva sama. Poročno torto - bila je limonina domača torta - nama je naredil kar tamkajšnji kuhar. Pripravili so nama tudi zabavo, na kateri smo pili njihov posebni napitek, ki mu rečejo kava, a je vsebino čisto drugačna od kave, ki jo poznamo mi. S kitaro v roki pa smo še dolgo v noč prepevali pesmi, vse dokler nas ni učinek kave ponesel naravnost v posteljo."

Vzameta si čas zase

Ob letošnjem praznovanju pa sta na prav poseben način, z izbranimi besedami, opisala svoj zakon - sliko imata izobešeno tudi pred vhodom v stanovanje, tako da ju dnevno opominja na vse pozitivne vrednote, za katere si oba prizadevata. Te so: zakon, zaupanje, sreča, neskončnost, svoboda,  ljubezen, zaupanje, strast, vznemirljivost, igrivost in  enostavnost. Seveda sta letošnjo okroglo obletnico tudi primerno praznovala, spet v zelo intimnem vzdušju:

"Na zelo intimni večerji v izredno lepem butičnem hotelu Boškinac na otoku Pag. Otroka je čuvala babi Rozika, midva sva si pa ta večer ukradla samo zase. In sklenila sva, da si bova še kdaj tak trenutek, ko bova samo midva, utrgala tudi v prihodnje," je še sklenila Helena.

Nina Keder za revijo Story

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 37/2013

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 37/2013

Story Story 37/2013, od 04. 09. 2013